skip to Main Content

Cala Varques, esperant eternament el canvi

Poques coses semblen canviar. La primavera està en plena apoteosi floral, pugen les temperatures i l’aigua esdevé un element més llépol que gèlid. A cala Varques, tot això és sinònim d’afluència de banyistes, però també dels mateixos problemes de massificació i ús interessat de la joia de la costa verge manacorina. Torna el “bar” amb tota casta de begudes i menjar, i tornen també els estacionaments il·legals al llarg del camí. Una tela amaga el que sembla un magatzem per tenir-hi els productes del bar. Hi ha senyes d’acampada, també.

Des de Cent per Cent, i des del mateix dimarts d’aquesta setmana ens hem posat en contacte amb el batle Pedro Rosselló, però no ha estat possible obtenir-ne unes declaracions al respecte de la qüestió. Esperam poder completar la informació en el pròxim número.

“Són competències de l’Ajuntament”
Miquel Oliver, de MÉS-Esquerra, recorda que “precisament els aparcaments i la venda ambulant són competències exclusives de l’Ajuntament, i la realitat continua sent la que és”.

Oliver, a més, tengué una conversa sobre el tema amb el batle Pedro Rosselló a qui digué que “no et canvii el lloc per res. Tendràs el marró de cala Varques accentuat per l’augment de turistes, tant per la temporada turística com pel bus autoritzat que anirà i tornarà de la cala com a mesura del Govern i amb la mateixa problemàtica d’aparcament al camí”. L’exbatle manacorí admeté també que “l’acampada i l’ocupació il·legal de coves depenen de la Conselleria, que ja està avisada i ens consta que hi han acudit agents de medi ambient per aixecar acta del que hi ha”.

En contra del bus
Oliver reconeix que “no estam a favor del bus. Amb una situació normalitzada de la cala potser hauria estat una bona mesura. Però així com estan les coses ens sembla afegir al banyat”. Per Oliver, “es crearà una situació de caos que alimentarà, si no s’ataca, una situació irregular com la del xibiu, que tendrà més clients potencials”.

Pel que fa a l’aparcament en sòl rústic que s’havia previst inicialment, Oliver recordà que és inviable perquè “es necessita un interès general per fer un aparcament en sòl rústic. Finalment, Oliver es queixa que “cala Varques és una de les poques cales verges del món que tenen vigilància, és un contrasentit que ja vàrem denunciar en el seu moment”.

Back To Top
Search