skip to Main Content

L’Ajuntament ajudarà els propietaris d’habitatges ocupats a recuperar el seu immoble

En el ple de dilluns passat, l’equip de govern, per boca de la delegada Bel Febrer, presentà una moció per al manteniment de la parcel·la mínima de 14.000 metres per construir en sòl rústic. Febrer argumentà la moció arran d’unes declaracions en què la consellera insular Mercedes Garrido hauria especulat amb la possibilitat de modificar aquest mínim i això pogués provocar “un allau de sol·licituds per construir” en 14.000 metres. Carles Grimalt, de Volem Manacor, demanà on era aquest allau i si n’hi havia constància documental. Núria Hinojosa, del PSOE anuncià que la moció era d’autobombo i que només pretenia “crear una polèmica i una crispació totalment innecessàries”. Hinojosa insistí que “els agrada molt instar altres organismes però no es recorden de fer la feina que els toca”. Per part de MÉS-Esquerra, Joan Llodrà hi anuncià el vot en contra del seu grup, tot i que admeté que aquesta batalla “l’heu guanyada vosaltres, els partidaris de convertir Mallorca en una urbanització de baixa densitat. És cert que no hi ha una majoria social que vulgui el contrari. A Menorca en sòl rústic no s’hi poden fer xalets, a fora vila hi viu qui hi fa feina”. El regidor republicà acabà dient que “no és dolent, però la delegada ha demostrat que és bastant de dretes…”, en al·lusió al fet de “mirar pels beneficis dels propietaris” de Febrer.

Contra la LGTBIfòbia
Per unanimitat, el ple aprovà una moció presentada per Volem Manacor en què s’instava l’Ajuntament a impulsar polítiques a favor del col·lectiu LGTBI. L’Ajuntament penjarà la bandera de l’Arc de Sant Martí en dies senyalats. Grimalt digué que hi ha molta de feina a fer en aquest sentit i explicà la discriminació que havia patit aquesta setmana a la sortida d’una escola i al mecànic pel sol fet de dur les ungles pintades.

Contra l’ocupació d’habitatges
També l’equip de govern, en aquest cas per boca de Catalina Riera, presentà una moció “a favor de les persones que puguin recuperar el seu habitatge en el cas que hagi estat ocupat, i en cap cas en contra de les persones que hagin de ser desallotjades”. Riera volgué deixar molt clar que “totes les persones tenen el dret a l’habitatge, i volem que aquest dret sigui reconegut. Però també que les persones puguin recuperar la seva propietat de forma immediata, si aquesta ha estat ocupada”. La moció rebé el suport també de Volem Manacor i del PSOE. NO va ser el cas, en canvi, de MÉS-Esquerra, que no hi donà suport. Miquel Oliver es declarà “a favor que tothom tengui accés a un habitatge”, alhora que protestava “contra els desnonaments que es fan amb l’únic objectiu d’especular encara més amb el tema de l’habitatge”. Oliver suggerí una mesura impositiva per evitar que restin habitatges buits. Tot i així Oliver aclarí que “el nostre grup no està a favor de l’ocupació”

Back To Top
Search