Skip to content

Cap on vas, Sant Antoni: un debat enriquidor, necessari i compromès

Més de cent persones es trobaren a l’Espai Na Camel·la per escoltar les diferents postures entorn dels punts més calents de la festa de Sant Antoni a Manacor. El debat, organitzat per Cent per Cent, comptava a la taula amb la participació de Toni Gomila, president del Patronat de Sant Antoni; Mateu Juan, baciner i delegat de Festes a l’Ajuntament de Manacor; Joan Llodrà, regidor a l’oposició a l’Ajuntament; Margalida Gelabert, de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor; Bàrbara Duran, professora i musicòloga; i Toni Vives, historiador.

El debat girà en torn de tres qüestions bàsiques: economia i transparència; presència de la dona a la festa i democratització de determinats elements de la celebració. Una vegada exposats els diferents punts de vista, els components de la taula tengueren ocasió de rebatre’s o fer aclariments en un darrer torn on també s’havien de manifestar sobre els límits en els canvis en la tradició.

Després de més d’una hora de debat, seguit en silenciosa atenció per part dels assistents, arribà el torn del públic, que pogué demanar als actors de la festa els dubtes sobre les entranyes de l’organització de la festa.

A la nostra edició de paper de dijous que ve informarem puntualment i extensament del desenvolupament del debat, que va ser transmès en directe a través de la pàgina de Facebook de l’Assemblea Antipatriarcal, amb més de 1.000 visualitzacions. Precisament en aquest enllaç, podeu veure, si encara no ho heu fet, el debat complet: https://www.facebook.com/antipatriarcalmanacor/?fref=ts

Back To Top
Search