skip to Main Content

Comencen els primers actes de Sant Antoni 2024

La festa més emblemàtica del nostre poble comença a celebrar-se un any més entre els trulls logístics d’organització de les Completes, l’Horabauxa santantonier i l’èxit rotund del concert de Sant Antoni de la Banda Municipal.

Primers actes de les festes de Sant Antoni
Hem parlat amb el president del Patronat de Sant Antoni, Toni Gomila, i ens ha comentat que el programa d’enguany “es presentarà dia 6 a les 18 h a Can Vallespir i, després, retrem homenatge a Toni Puigserver, que va ser dimoni gros. En haver acabat, anirem a la plaça del Mercat amb la Banda de Música, per fer l’Horabauxa previ a la festa”. El dimarts següent, dia 9, es farà la primera ballada, bi haurà l’assaig dels goigs a la Concòrdia,etc. I “com a novetat d’enguany”, apunta Gomila, “perquè la gent comenci a cantar una mica les cançons, els sonadors dels dimonis sortiran dissabte dia 12 i faran una mica de xaranga pel poble”.

Concert de la Banda Municipal, ja amb entrades exhaurides
Antònia Bassa, directora de la Banda Municipal, comenta que el concert de Sant Antoni començà a fer-se després de la pandèmia. Ara ja se’n preveuen dues sessions, dia 14 a l’Auditori de Manacor, amb les entrades exhaurides de fa dies. Bassa està encantada, per una banda, que “la Banda se reconegui, ens adonam que la gent darrerament ens estima i valora”, i per una altra que “la gent estigui asseguda escoltant les músiques que es fan aquests dies, perquè quan sents la banda pel carrer no t’hi fixes tant”. Al concert estrenaran diverses obres noves, com la “Suite músiques de Sant Antoni” d’Antoni Galmés.

L’aforament de les Completes, punt sempre conflictiu
El rector Amorós ha reiterat a Cent per Cent que es donarà preferència a les 300 que no pogueren assistir l’any passat a Completes i que aquesta setmana que ve es repartiran les entrades i s’explicarà com ho han de fer per accedir al temple. Quant a l’assistència de les autoritats, ha declarat que just sap que hi assistirà el bisbe. Miquel Oliver, per altra banda, ha declarat a aquesta revista que fa comptes assistir a Completes, atès que l’any passat no ho feu pels problemes que hi va haver amb l’Església –un escarni a cal batle, entre d’altres conflictes.

Back To Top
Search