skip to Main Content

“Comerç just, 25 anys i més” és el lema per l’aniversari del Casal de la Pau – S’Altra Senalla

Continuant amb les seves tasques habituals, aquest 2022 han preparat tot un seguit d’activitats per celebrar que compleixen un quart de segle a Manacor

El comerç just està d’aniversari a Manacor. Fa 25 anys que va aterrar al municipi i, de mica en mica, s’ha anat consolidant com una part important d’aquest. És per això, que el Casal de la Pau – S’Altra Senalla ha organitzat diverses activitats al llarg del 2022. Varen presentar el calendari davant un seguit de convidats, entre els quals hi havia la directora general de Cooperació del Govern de les Illes Balears, Laura Celià; el batle de Manacor, Miquel Oliver; Pere Sastre, de Caixa Colonya; i una petita representació de regidors i regidores de l’Ajuntament del municipi. Durant aquest esdeveniment, l’educadora Elisabet Vaquer va voler remarcar que la intenció de l’associació per enguany “és dur a terme una tasca d’informació a la població de tota la comarca”.

Celebren el quart de segle sota el lema ‘Comerç just, 25 anys i més’. És tota una declaració d’intencions de continuar fent feina en la mateixa línia. De fet, durant la presentació, Laura Celià va recordar que és important continuar fent aquesta tasca i Miquel Oliver es va comprometre a establir unes “directrius clares de compra ètica”, ja que només “pensant en global i actuant en local podem aspirar a tenir un món millor”.

Visibilització i una festa

Són conscients que han aconseguit un objectiu complicat, més que res perquè funcionen amb una gran xarxa de voluntariat i el comerç just és un concepte que, fa 25 anys, no era conegut. Tot i això, la celebració no cau en ostentositats, sinó que faran una activitat cada mes o cada mes i mig, com estan acostumats a fer, per donant visibilitat i poder donar continuïtat a la tasca feta fins avui.

Els actes de celebració varen començar per Sant Blai amb un taller de senyorets fets amb sucre de comerç just, una manera de potenciar tradició i conscienciar, i també al febrer tenen previst una acció de carrer amb altres associacions de Manacor pel dia mundial de la Justícia Social. Al març participaran en diverses activitats del dia de la dona, durant la primavera faran un taller de pintar flors a bosses de tela de cotó de comerç just i la setmana de davant durant el teatre de carrer ‘Contes per descomptar’ per parlar dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Per l’abril seran presents per Sant Jordi amb el contacontes “La papallona màgica” i faran una xerrada del dia que va passar per ull l’edifici del Rana Plaza. Al maig se celebrarà el dia mundial del Comerç Just amb un concert de música en viu. Entrant el juny, aprofitant el dia mundial del Medi Ambient faran un taller de plàstic i una acció de carrer pel dia mundial contra el treball infantil.

I serà mig any després, al juliol, que se celebrarà el 25è aniversari de comerç just a Manacor. Els detalls encara estan per determinar, però el més segur és que es faci un sopar.

No serà fins al setembre que retornaran amb un contacontes i un taller de dibuix infantil pel dia mundial de la Pau. A l’octubre hi haurà un taller de cuina al centre d’adults i convidaran a Víctor Guapa per fer un contacontes sobre l’erradicació de la pobresa. Per Tots Sants un taller de rosaris amb productes de comerç just i diferents xerrades. El dia internacional dels Drets de la Infància i la Violència contra les Fones hi haurà un altre contacontes. I ja serà al desembre que es tornarà a posar en marxa, un any més, la campanya de voluntariat i la campanya de Nadal.

Back To Top
Search