Skip to content

“Concentrar-nos ha permès visibilitzar els feminicidis, però no és suficient i cal realitzar altres accions”

L’Assemblea Antipatriarcal de Manacor i el Col·lectiu de Dones de Llevant han decidit canviar d’estratègia després de reunir-se a sa Bassa cada dissabte per denunciar els feminicidis i la violència masclista. Afirmen que ara la visibilització i rebuig la faran a través de diversos panells al poble on s’aniran apuntant el nombre d’assassinades. A més, també exigeixen a l’Ajuntament el “compliment de la llei del 2004 de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, així com també les mesures del 7 de novembre de la marxa estatal contra la violència de gènere, a les quals tots els partits polítics de Manacor votaren a favor”.

Les dues organitzacions feministes també reclamen que no sigui permesa la publicitat sexista en cap de les revistes del poble ni com a reclam per a cap tenda ni comerç, com ha estat el cas d’alguna publicació manacorina o immobiliària. També exigeixen un pla d’igualtat, ja que “el silenci, la falta de recursos i l’incompliment de les lleis, també és violència masclista”.

Finalment, en el manifest que ha llegit avui l’Assemblea s’ha acabat proclamant que les dones “no ens morim, ens maten i cal combatre aquest sistema perquè ens volem vives, lliures, amb vides dignes i més fortes que mai. Ho tenim ben clar i ho deim ben alt: ni serem oprimides pel patriarcat ni explotades pel capitalisme”.

Back To Top
Search