Skip to content

La Coordinadora d’Entitats organitza un cicle de concerts per reivindicar l’ús del pati de na Camel·la

L’associació Altraveu i la Coordinadora d’Entitats de Manacor (CEM) han organitzat un cicle de tres concerts, que han titulat “Música al pati”, per reivindicar “la música en directe com a activitat educativa i l’ús del pati de l’antic institut de na Camel·la per fer-hi concerts”.

Cal recordar que la demanda de les entitats de l’Espai na Camel·la d’emprar el pati de l’antic institut per a activitats de música en viu va topar el mes passat amb la negativa del consell escolar del Centre d’Adults, que s’hi oposà argumentant que la normativa vigent ho prohibeix, alhora que recordava que als centres “només s’hi poden dur a terme activitats de caire educatiu i que és necessària la prèvia autorització del director”.
Idò, precisament per demostrar que si hi ha voluntat els patis de les escoles poden acollir concerts, el CEM i Altraveu han aconseguit que tres centres educatius els obrin les portes. L’escola Sa Graduada, el col·legi Simó Ballester i el CEE Joan Mesquida seran els escenaris dels tres concerts del cicle. El primer serà aquest dissabte 26 de novembre, de les 11 a les 13 hores, a l’escola Sa Graduada. El grup convidat serà Sac de Puces, format per nins i nines de l’escola de música Musiquarium. A més del concert també hi haurà un taller d’introducció a l’escacs organitzat per l’associació Reis i Dames.
El següent concert serà el diumenge 4 de desembre, de les 17 a les 21 hores al Centre d’Educació Especial Joan Mesquida. Hi actuaran les bandes Galindons, Ramonikos i Jorra i Gomorra, a més del grup Manafoc. El concert serà gratuït, però els doblers que es puguin aconseguir amb la venda de mejar i begudes seran a benefici del projecte Somriu impulsat per Aproscom.
I la darrera proposta serà de vermut i concert a càrrec del trio de músics format per Roger Pistola, Llorenç Barceló i Toni Llull. Serà el 10 de desembre d’11:30 a 14 hores, al pati del CEIP Simó Ballester.
Sense espai per a la música
Des de l’associació Altraveu recorden que la demanda d’un espai per a concerts no és res nou, és una d’aquelles reivindicacions gairebé històriques al municipi de Manacor. De fet, “si ara demanam que es pugui escoltar música en directe al pati de na Camel·la és perquè no tenim un altre lloc”. Les entitats es queixen de la identificació que sovint es fa dels concerts amb actes multitudinaris o s’associats a actituds incíviques. “També es poden fer concerts de petit format i que acabin a les dotze del vespre”, aclareixen.

Back To Top
Search