skip to Main Content

Coques de vidre

La darrera recepta que vaig escriure per aquí va ser just la setmana abans de començar el confinament. Ja fa tres setmanes d’allò, però semblen mesos.

El meu padrí, i m’imagín que gran part de la seva quinta, dins el rebost sempre hi tenia farina, oli, i sucre. Sabia què era passar gana, eren altres temps, i estava tranquil si sempre n’hi havia de més. No estam acostumats nosaltres a passar gana, i per ara ens podem sentir afortunats de viure on vivim. Passam un confinament en què la majoria tenim una casa, aigua i llum. Podem anar a comprar els aliments bàsics, els nostres pagesos han demostrat que són imprescindibles! I tenim una sanitat amb uns grans professionals. No en totes les parts del món gaudeixen d’aquestes coses.

El cas és que hi va un gran rebombori en el principi de la quarentena, perquè la informació que arribava d’una i altra banda era poc definida. No sabíem si se’n feia un gra massa o érem massa poc previsors. En aquell moment, el més comentat varen ser les compres ingents de paper de vàter per part d’una part de la població. En varen sortir tota casta d’acudits, i no era per a menys. Amb el pas de les setmanes, però, el producte estrella de la compra setmanal ha canviat. Ara és difícil trobar farina i llevat! Qui ho diria!

Per si una d’aquelles coses, per aquesta setmana podeu aconseguir aquests dos ingredients podeu provar de fer aquestes coques. Això de “vidre” ve pel vidriat que queda sobre les coques després de caramelitzar el licor amb el sucre. Són unes coques molt cruixents, no en podreu menjar només una! Que passeu unes bones (i confinades) vacances de Pasqua! Tot anirà bé!

Ingredients

• 250 g de farina
• 100 ml d’aigua
• 25 ml de llet
• una cullereta de sal
• 15 g de mantega
• 7 g de llevat fresc (de forn)
• Licor d’anís
• Sucre
• Pinyons (opcional)

Passa a passa

1. Mesclam en un recipient la farina, l’aigua (tèbia), la llet, la sal, la mantega i el llevat. Quan tots els ingredients estiguin ben integrats ho treim del recipient i ho acabam de pastar a mà.
2. Quan estigui tot ben pastat, feim una bolla amb la pasta i la dividim en 8 bolletes més petites (jo les he fet encara més petites i me n’han sortit 16). Les deixam reposar durant uns 10 minuts.
3. Mentre esperam que passi aquest temps encenem el forn i el posam a encalentir a 200º.
4. Passat el temps, amb una primadora estiram les bolletes sobre un paper de forn deixant-les el més fines possible, 1 mm aproximadament.
5. Quan estiguin ben estirades les pinzellam amb licor d’anís i espolsam una bona quantitat de sucre per sobre.
6. Una opció, després de posar el sucre és posar també pinyons. Si ho feim, hem de procurar deixar-los en remull una bona estona abans, ja que si no es cremaran.
Posam les coques dins el forn i les hi tenim fins que comencin a agafar color.
7. Posam les coques dins el forn i les hi tenim fins que comencin a agafar color.
8. Un cop cuites les deixam refredar sobre una reixeta.

Back To Top
Search