Skip to content

Correplaces per reivindicar espais de trobada per al jovent

Els participants d’aquesta novena edició hauran de superar proves ambientades en un món postapocalíptic per recuperar la sobirania energètica i dels recursos naturals

El correbars que organitza Xítxeros amb Empenta arriba a la seva novena edició aquest dissabte 16 d’abril, però ho fa amb una notable modificació: es canvia el format i es converteix en correplaces. El seu portaveu, Pere Amer, explica que la transformació respon a dues reivindicacions històriques del jovent al municipi: “Nosaltres pensam que a Manacor fan falta espais de socialització i trobada pels joves més enllà dels espais privats i reclamam que l’Ajuntament introdueixi la participació ciutadana, que aquesta sigui real, perquè els joves tenim molt a dir de com s’ha de construir l’espai públic”. També, la necessitat de “consolidar un casal de joves autogestionat”, el qual “fa molta falta”.

Aquests són els principals motius que han motivat que es canviïn els bars per les places, una idea que ja tenien pensada per l’any 2020, però que no es va poder executar a causa de l’esclat de la pandèmia.

Per aquesta novena edició, Xítxeros amb Empenta ha tret a la venda 300 entrades per participar en el correplaces i confien que s’exhaureixin. Amer explica que els i les joves es reuniran a les 16.00 h a la plaça de Sant Jaume i es dividiran en tres grups per realitzar les proves ludicofestives. Aquestes s’ubicaran a la plaça del Convent, a la plaça de les Verdures i a la mateixa plaça de Sant Jaume. El fil conductor, a tall de metàfora, és “un escenari postapocalíptic en el qual hi ha una crisi climàtica i global que dificulta l’accés a l’energia, els aliments i l’aigua”, a fima el portaveu de l’organització. Per tant, afegeix, l’objectiu serà “recuperar la sobirania dels recursos naturals, l’energia i l’aigua que estan en mans de les altes esferes de la societat”.

Una vegada aquestes activitats finalitzades està previst que comencin els concerts a partir de les 21.30; per això, comenta, no s’ha de reservar entrada. Actuaran a la plaça de Sant Jaume Onada; la rapera de Sabadell, Santa Salut; els locals Plan-ET, Miquel de la Mel i El Borru; i Saïm.

Back To Top
Search