Skip to content

Creu Roja Manacor continua amb la campanya d’apadrinament de cartes dels infants per als Reis

La campanya té l’objectiu que tots els nins i nines puguin tenir una jugueta nova, no bèl·lica i no sexista. Enguany, s’han rebut 105 cartes a través de l’“Arbre dels somnis” de Caixabank i 40 a l’oficina manacorina.

“Els seus drets en joc”, lema d’enguany de la campanya de Nadal
La presidenta de Creu Roja Manacor, Margalida Román, explica que “primer de tot, feim uns tallers on els nins escriuen la carta i trien un poquet el que volen, amb la condició que no han de ser juguetes sexistes ni bèl·liques, sinó que els explicam que han de ser educatives i per passar-s’ho bé”. “Després d’escriure-les”, continua, “penjam les cartes a la nostra oficina i tu vas i tries la que vols, apadrines una carta. Vas, li compres al nin el que t’ha posat i ho entregues allà mateix”. Finalment, “els pares venen a cercar els regals, no els els dona la Creu Roja, perquè se suposa que els regals els duen els Reis o la figura en què cregui cada família. Per tant, els pares entreguen els regals per als Reis o per al Pare Noel, per exemple, si ho consideren més oportú”. Finalment, la presidenta agraeix als voluntaris la tasca duita a terme “perquè tots i totes puguem tenir un bon Nadal”.

Funcionament de la recollida de cartes
De moment, el procés d’escriptura de cartes ja s’ha acabat, i ara continua la campanya amb l’apadrinament d’aquestes cartes. Comenten que enguany “s’han presentat 105 cartes a Caixabanc ‘Arbre dels somnis’ i unes 40 cartes a l’oficina”. Tal com explica Sonia Martín, tècnica de Creu Roja, “l’edat dels nins que participen és de 0 a 12 anys. Les cartes es poden recollir a l’oficina de dilluns a dissabte els matins i dimarts i dijous capvespres. Tenen fins dia 22 de desembre per dur els regals que nosaltres després entregarem als pares, perquè el dia dels Reis –o del Pare Noel– puguin donar-los als seus fills”. Finalment, Martín explica que “també realitzem tallers de juguetes educatives amb els pares i nenes beneficiaris de l’ajuda”.

De quines altres maneres s’hi pot col·laborar?
A banda d’anar a apadrinar una carta, es poden fer donatius al web <www.susderechosenjuego.com>. A més, es pot donar 3€ enviant un SMS amb la paraula “juguete” al 38088. També es pot telefonar al 900 104 971, fer un Bizum al 04048 o ingressant al compte bancari ES31 0081 5232 2800 0108 4716. Si teniu una empresa i hi voleu col·laborar, teniu a disposició el correu electrònic <empresas@cruzroja.es>.

Back To Top
Search