Skip to content

Crits d’independència a sa Bassa en solidaritat amb el poble de Catalunya

Joves abrandats canten amb alegria i fermesa algunes estrofes de l’Estaca, acompanyats per la veu potent d’un vetera lluitador. Estelades i senyeres onegen dins la penombra de sa Bassa. La plaça manacorina, el centre neuràlgic de la vila, l’espai per on respira el poble, estibada d’ànimes solidàries amb la causa catalana, indignades amb el cop d’estat perpretat per un govern espanyol que continua amagat darrere les seves cucales inermes.

Entre les més de 300 persones que omplen la plaça, algunes veus més atrevides i potents fan proclames de “visca la terra”, que són respostes pels concentrats amb un “lliure” entusiasta.

A un costat una vella lluitadora mostra la seva alegria per la valentia del poble català, alhora que manifesta que manté un nus a l’estómac, alguna molèstia inquietant: “Tot això em recorda l’any 1974 a Barcelona, jo hi era de visita, però vaig haver d’amagar-me més d’una vegada dels grisos”. La incertesa davant quina serà la continuació de l’espiral repressiu de l’estat contra l’ànsia democràtica del poble català fa això, nusos a l’estómac.

La concentració de Manacor ha estat una de tantes sorgides de forma espontània arreu de Mallorca. Felanitx, Artà, Pollença, Llucmajor, Llubí… han viscut concentracions a partir de les 20:00h. A Palma, l’acte de suport als batles encausats s’ha desbordat i ha estibat el casal de Can Alcover i el carrer de Sant Alonso. Seguidament, els assistents s’han encaminat cap a la plaça de Cort, on centenars de persones també s’han solidaritzat amb el poble de Catalunya i han reclamat el manteniment dels drets fonamentals dels ciutadans.

 

Back To Top
Search