skip to Main Content

Pedro Rosselló no permet el debat de la moció de Més-Esquerra per la defensa dels drets fonamentals

 

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Manacor convocat per avui divendres matí era d’absolut tràmit: l’aprovació del Compte General de l’exercici 2016. Una qüestió ben tècnica que ha estat resolta en deu minuts. Però després d’aquest punt el portaveu de Més-Esquerra, Joan Llodrà, ha demanat la paraula per sol·licitar la inclusió a l’ordre del dia d’una moció per la Defensa dels Drets Fonamentals, vinculada amb els fets de Catalunya d’aquests dies. Es tractava d’un text que ja coneixien tots els regidors i bona part de l’opinió pública. El batle Rosselló, basant-se en un punt de la Llei balear de municipis, no ha permès ni que es votàs l’admissió del punt a l’ordre del dia.

En aquest punt l’ambient s’ha tensat quan Llodrà ha acusat el batle de fer servir argúcies legals, que faltaven dues regidores al Ple (Hinojosa i Bauzà), per no permetre la votació. Tots els grups llevat del PP semblaven favorables a permetre el debat i votació però el batle no ho ha permès. Llodrà ha declarat que la situació era esperpèntica, que no havia vist mai a un Ple que el batle no permetés tan sols si es podia o no discutir un punt i que s’ha posat en evidència que el tarannà del PP de Manacor és exactament el del PP de Madrid. Pocs minuts després tots els regidors de l’oposició han signat una petició de convocatòria extraordinària de Ple que el batle haurà de fer complir en un termini de quinze dies.

La moció en qüestió proposava exactament el mateix acord a què va arribar dimarts passat el Parlament de les Illes Balears i diu el següent: «L’Ajuntament de Manacor expressa el seu rebuig a que, amb l’excusa del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya, es dificulti o persegueixi l’exercici de drets fonamentals com la llibertat d’expressió, la llibertat d’informació i el dret de reunió pacífica i, en conseqüència, insta el Govern de l’Estat a deixar d’instrumentalitzar la Fiscalia per afrontar un conflicte de naturalesa política.».

Back To Top
Search