Amb un vestíbul de l’Auditori estibat de gent de teatre i de gent que estima el teatre i les arts escèniques, s’ha presentat la vint-i-novena edició de la Fira…
Cupcakes de mora
Fer una volteta per fora vila els horabaixes pot fer que trobeu l’ingredient principal d’aquesta recepta, les mores! Però anau alerta amb els romeguers, que no te’n tems i… jas! Ja tens una bona rapinyada! Aprofitau ara que són de temporada, encara que actualment també en podeu comprar en molts de supermercats.
Ingredients:
Per a la coca:
90 g d’oli de girasol
115 g de sucre
4 ous de talla M
1 cullereta de pasta de vainilla
200 g de farina amb llevat incorporat
un pessic de sal
60 ml de llet
Mores
Per a la reducció de mores:
125 g de mores
2 cullerades de sucre
Un raig de suc de llimona
Per a la BMS (buttercream de merenga suïssa):
150 g de blancs d’ou
220 g de sucre
250 g de mantega (a temperatura ambient)
2 o 3 cullerades de reducció de mores
Passa a passa
1. Posam el forn a 170º.
2. Començam per la base dels cupcakes i posam en un bol els ous i el sucre i ho batem fins que pugi. Hi afegim l’oli a poc a poc perquè s’integri tot bé.
3. Afegim en aquest moment la llet i la vainilla. Quan estigui tot ben integrat hi afegim la farina amb moviments suaus perquè la pasta no baixi.
4. Repartim la pasta dins les càpsules de cupcake i en cada càpsula posam una mora dins la pasta. Procurau no omplir les càpsules més de 2/3 de la seva capacitat (mora inclosa). Ho posam dins el forn i ho deixam fins que els cupcakes hagin pujat i en punxar amb un escuradents aquest surti net. Els treim del forn i els deixam refredar sobre una reixeta.
5. Mentre refreden preparam la reducció de mores. Posam tots els ingredients en un recipient que pugui anar al foc i ho deixam reduir fins que quedi més o manco la meitat del volum que teníem en començar. Ho passam per un colador per llevar les llavoretes i ho reservam.
6. Preparam ara la BMS. Per això posam al bany maria els blancs d’ou i el sucre i el deixam fondre. Quan tocant amb els dits el blanc d’ou ja no es notin els grans de sucre ho passam a un bol i ho començam a batre amb unes varetes a velocitat alta, com per fer una merenga. Quan comenci a pujar anam afegint la mantega a trossets (recordau que ha d’estar a temperatura ambient). En un moment determinat la mescla tendrà un aspecte estrany, com si s’hagués tallat, no passeu pena, és normal. Bateu-ho fins que la crema quedi sedosa i amb un aspecte llis. En aquest moment podem afegir les dues o tres cullerades de la reducció de mores a la BMS, a gust del consumidor.
7. Posam la BSM en una màniga pastissera i decoram els cupcakes. Si ens queda una mica de reducció de mores, podem aclarir-la amb una miqueta d’aigua i acabar de decorar-los-hi.