skip to Main Content

Deixarà morir l’Ajuntament els lledoners de na Camel·la?

“Morim de set i no tenim veu per demanar aigua”. Això diu el cartell que ha aparegut aquesta setmana penjat a la soca d’un dels lledoners de la part de dalt de na Camel·la. Qualsevol que es passegi adesiara per l’emblemàtic passeig manacorí ja ha percebut que els arbres que es troben a l’indret de l’aparcament subterrani són molt més petits que els seus companys de vial, tot i haver estat sembrats al mateix temps, fa una quinzena llarga d’anys.

Segons l’arquitecte Joan Pascual, que va tenir cura de l’obra de reforma de la part baixa del passeig, “s’ha de tenir en compte que són uns arbres que estan en unes condicions especials. Pascual recorda que a la part de dalt hi havia un espai per passar uns tups de reg, que no faren ser emprats mai i ara s’han fet malbé. Aquests arbres tenen 90 centímetres per endinsar les seves arrels. “Els que hi havia davant el bar Hípica en tenien només 35, estaven encara en unes condicions més dures”, recorda Pascual, que insisteix que els lledoners són uns arbres bastant resistents, “però s’han de regar i adobar, si no estan en les condicions òptimes”. Una altra opció seria sembrar-hi l’espècie Ficus nítida, que aguantaria molt millor, però no tendria, ni de molt, tanta rama.

El naturalista Joan Vicenç Lillo suggereix que caldria “fer un trasplantament dels arbres que no tenen on arrelar a un lloc idoni i al seu lloc plantar-hi una espècie d’arrels superficials, més arbustiu o més tolerant a la sequera o poc sòl”. Segons Lillo, “els lledoners poden tornar molt vells i esponerosos si estàn a bon lloc, malgrat no siguin regats, que no cal normalment. Aquests no”.

Després de sortir aquesta notícia en la nostra edició en paper, tenim constància que l’Ajuntament havia començat a regar els lledoners de na Camel·la.

Back To Top
Search