Skip to content

Dia 8 de juny es faran públics els Premis Ciutat de Manacor

El lliurament dels Premis Ciutat de Manacor que es feia tradicionalment a final del mes de maig al pati de la seu de la Institució Alcover enguany també s’ha hagut de suspendre arran de la crisi de la Covid-19.

És una suspensió, però, que serà més que pal·liada amb un anunci diferent. L’alternativa que s’ha pogut trobar des de la Institució Alcover es difondrà a través dee la xarxa el pròxim 8 de juny. Cal dir, així matei, que els vídeos estaven preparats per sortir aquest cap de setmana passat, concretament dia 30 de maig, però el decret de dol oficial per part del govern espanyol de Pedro Sánchez ha fet ajornar també aquesta celebració.

La convocatòria 2020 ha tengut una participació molt elevada, qui sap si motivada pel confinament que tots, també els escriptors, hem hagut de viure durant dos mesos llargs.

Així, en la modalitat de novel·la s’han presentat 33 originals. En poesia, han arribat fins a 68, i en teatre 33. Assaig que sempre sol ser la modalitat amb menys participació, enguany ha comptat amb 7 originals.

El jurat de novel·la ha estat format per Pere Antoni Pons, Jaume Capó i Àngels Fitó. El de poesia, per Begoña Méndez, Antoni Xumet i Antoni Riera Vives. El de teatre per Antoni-Lluís Reyes, Tomeu Amengual i Neus Nadal i el d’assaig per Damià Pons, Carles Cabrera i Jaume Claret.

La Institució Pública Antoni Maria Alcover ha produït un total de cinc vídeos per anunciar la feta. Així, el primer vídeo ja ha començat a circular per donar a conèixer el dia que s’anunciaran els guanyadors, que serà el 8 de juny, com més amunt hem dit.

Els altres quatre vídeos contaran cadascun qui és el guanyador en cada modalitat.

El muntatge dels vídeos ha estat coordinat per l’actriu Bàrbara Nicolau Galmés i hi han participat també l’actriu Marina Collado i l’actor Albert Martínez. La música és original de Joana Gomila i el muntatge i el disseny de la producció és d’Antònia Monroig.

Serà, així, a partir de les 12h del migdia a través de les xarxes que tendrem notícia dels guanyadors d’enguany.

Els Premis Ciutat de Manacor duen el nom de quatre escriptors manacorins. El d’assaig recorda Antoni Maria Alcover; el de poesia, Miquel Àngel Riera; el de teatre, Jaume Vidal Alcover , i el de narrativa, Maria Antònia Oliver.

Back To Top
Search