Skip to content

El digital Cent per Cent culmina el seu primer any de vida com un dels mitjans locals de referència a la xarxa

El digital Cent per Cent celebrà el seu primer aniversari el passat 21 de setembre, i ho va fer amb unes dades que l’avalen com un dels principals mitjans que nodreixen els manacorins d’informació local a través de la xarxa. Amb 11.452 visites durant l’últim mes, el que equival a una mitjana de 381 visites diàries, el portal web s’ha consolidat en el panorama informatiu municipal i en algunes ocasions ha transcendit l’àmbit local.

Tot just acabat de néixer, centpercent.cat va haver d’afrontar un important repte informatiu: la moció de censura contra l’exbatle Miquel Oliver (Més-Esquerra) i la formació d’un nou govern presidit per Pedro Rosselló (PP). L’octubre i el novembre foren dos mesos d’intensa activitat mediàtica, durant els quals el novell portal web assolí l’inesperada xifra de 28.538 visites (octubre) i 24.073 visites (novembre). Unes xifres que l’actualitat informativa més assossegada que ha seguit aquells esdeveniments no ens ha permès tornar a assolir de moment.
Tanmateix l’evolució del nou mitjà ha estat positiva, i hem passat de les 5.913 visites durant el mes de febrer, a les 11.452 el mes de setembre. Hem complit així amb l’objectiu d’oferir una informació diària que completa la informació setmanal que arriba puntualment als subscriptors a través de l’edició de paper del Cent per Cent. I hem complit també amb l’objectiu d’acostar-nos una mica més als lectors, aprofitant les possibilitats que ofereix la xarxa. Els més de 3.000 seguidors que tenim a facebook, ens indiquen que anam ben encaminats.
Durant aquest primer any de vida del digital hi ha hagut notícies que han sobresortit molt per damunt de les altres. A part de les relacionades amb la moció de censura abans esmentada, va tenir un important seguiment tota la informació referent a les festes de Sant Antoni, amb milers de visites. Un altre dels articles més llegits va ser el reportatge sobre el projecte de renovació pedagògica que amb tant il·lusió duen a terme al CEIP Talaiot de s’Illot (946 visites). I també va despertar l’interès dels lectors l’entrevista que Jaume Adrover va fer a Jaume Sitges “Morret”, que aporta un testimoni personal sobre la desaparició i assassinat de son pare durant la guerra civil (880 visites).
Durant aquest darrer any a través de la xarxa, i des de fa 14 anys amb l’edició de paper, el Cent per Cent us ha acostat la informació de proximitat, des d’una òptica diferent, que ha intentat recollir la mirada de la gent del poble i d’aquells sectors que anys enrere tenien dificultats per fer sentir la seva veu en el panorama mediàtic. Modestament hem intentat contribuir a la dinamització social i cultural de Manacor, a fomentar l’esperit crític i a crear sentiment de poble.
Avui que estam de celebracions és moment també d’agraïments. Gràcies a tot l’equip de col·laboradors que va fer possible la posada en marxa del digital, i que hi va dedicar moltes hores sense cap tipus de compensació econòmica. I gràcies, sobretot, als lectors per la confiança que heu dipositat en el Cent per Cent, en els moments bons i en els més difícils. Intentarem amb ganes, fer-ho cada dia una mica millor. Sabeu que si ens voleu fer qualque suggeriment ho podeu fer a través dels correus:
revistacentpercent@gmail.com
centpercentonline@gmail.com

Back To Top
Search