skip to Main Content

Disbauxa i color pels Darrers Dies

Manacor s’omplirà d’alegria durant les jornades prèvies a la Quaresma. I aquesta vegada hem volgut saber si la gent encara es fa les disfresses i també ens hem apropat a les cosidores que ho fan possible. Així mateix, recordarem com se celebrava tradicionalment.

Des de dijous 16 de febrer fins dimarts 21 del mateix mes, Manacor s’omplirà de disbauxa, música i color. I és que són els Darrers Dies, el període carnavalesc que precedeix la Quaresma i en què, antigament, tot s’hi valia.

Uns dies en què és habitual veure famílies i grups d’amics que acaben d’enllestir els darrers detalls per a les seves disfresses. Uns vestits que s’acostumen a fer a casa o que els cus algun expert del municipi. D’aquesta manera, són fresses personalitzades i tal com s’havien imaginat des del principi.

Solen dur molta feina, moltes hores i requereixen molta manya. Però l’esforç es val la pena i el resultat final es pot lluir el dia de la Rueta o la Rua. Uns esdeveniments que aquest 2023, i “després de dos anys, tornen a la normalitat del Carnaval, que l’any passat va ser adaptat amb mascaretesi vàrem fer una activitat als patis dels centres educatius”, segons assegura el delegat de Festes, Artur Aguiló. La novetat, diu, és que el dijous 16 hi haurà hagut encara més animació.

La Rua

Al nucli de Manacor, la festa més gran serà dissabte 18 i enguany serà amb motiu del 50è aniversari de l’Associació de donants de sang. La festa començarà a les 16.30 h a la plaça Ramon Llull amb animació infantil a càrrec de Sabatot i Milú. I ja més tard, a les 18.00 h, aquelles persones que s’hagin disfressat per recórrer el municipi amb la Rua es concentraran al passeig de Na Camel·la i partiran en cercavila fins a arribar a la plaça Ramon Lull. Allà mateix, a les 18.30 h començarà l’horabauxa amb DJ Simonet, DJ Jara i DJ Simon Vera. També hi haurà un fotomaton de 360 graus, el qual et fa una foto circular.

A Porto Cristo, la Rueta serà divendres 17 a partir de les 10.45 amb la cercavila de les escoles Ses Comes i Mitjà de Mar. Els alumnes més grans acabaran a la plaça del Sol i la Lluna, on hi haurà l’actuació del grup Jordi i Xispeta a les 12.00 h del migdia. I la Rua serà un dia després que a Manacor. Serà diumenge i es concentraran a les 16.00 h a la plaça de les Comes. Acabarà a la plaça de la Sirena amb el DJ Santi Vega. Un nucli al qual, Aguiló destaca la implicació de les associacions i voluntariat.

A S’Illot, la Rueta també serà divendres 17. Partiran a les 17.30 h partint de la plaça del Llop i la Rua se celebrarà diumenge 19. Acabarà, igual, a la plaça del Llop amb l’actuació Kiko Rodríguez. En canvi, a Son Macià, la festa es concentrarà divendres 17 amb la gran ximbombada a la plaça de l’Església a partir de les 19.30 h. I a Cales de Mallorca no serà fins dissabte 25 de febrer a les 16.30 h que tendrà lloc la Gran Festa de Carnaval amb el grup MIMA al Centre Cívic.

Enterro de la sardina

I el punt final als Darrers Dies el posarà l’Enterro de la Sardina, que serà dia 21 de febrer. A Manacor l’organitza l’Associació de Veïnats de Sa Torre. Sortirà en comitiva funerària des de la plaça del Convent i arribaran al carrer del Rosselló on hi haurà una sardinada i es llevarà la primera cama a la Jaia Corema.

I a Porto Cristo, paritran a les 19.30 h de davant la Delegació fins aarribar i escales de la platja. Allà també hi haurà sardinada per als assistents.

Back To Top
Search