Skip to content

El cantautor valencià Ivan Brull guanya el III Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak

El segon premi va recaure en Isabel Peral “Isa” i Damià Fluixà fou el tercer guardonat.

Divendres 7 de juliol tengué lloc a la plaça Francesc Ramis de Porto Cristo la final del III Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak. El batle de Manacor lliurà el guardó als tres guanyadors (i únics participants) del concurs: el primer premi per a Ivan Brull, el segon per a Isabel Peral “Isa” i el tercer per a Damià Fluixà. Els premiats foren elegits per un jurat d’experts format per la directora de la Banda Jove del Conservatori de Manacor, Antònia Bassa, el músic manacorí Roger Pistola i el promotor de l’associació Barnasants, Pere Camps.
Ivan Brull, el guanyador del primer premi, és un poeta i cantautor nascut a València l’any 1978. S’inicià com a poeta, amb diversos reculls publicats, fins que al 2015 publicà el seu primer disc, “Canvi dels Àngels”. L’agrupació amb què participà al Premi Ciutat de Manacor de Cançó d’Autor està formada per Ivan Brull (veu i guitarra), Dani Folqués (guitarra) i Anna Luci Tortajada (violoncel i veu).
La guanyadora del segon premi, Isabel Peral “Isa”, és de Palma i té 19 anys. Sempre ha estat envoltada de música, ja que els seus pares tocaven la guitarra. També a l’àmbit familiar, el seu padrí, sa mare i sa germana han cantat a conjunts corals i fins i tot han participat en òperes. Ella, dels 8 als 11 anys, va cantar al Cor del Teatre Principal. Aquella experiència la va empènyer a seguir amb la música. Va començar a escriure cançons i s’apuntà a classes de piano. Fins que al 2019 li van regalar en “Mikelele”, l’ukelele que encara ara l’acompanya en tots els seus projectes musicals. La seva producció més recent ha estat més inspirada en la música i mètrica popular de les gloses i els romanços.
Finalment, el tercer premi va recaure en Damià Fluxà (Manacor, 1976), que ara es defineix com a cantautor, però de més jove, havia format part de bandes punkies i heavies. Les melodies que compon són la fusió de moltes varietats musicals que l’han influenciat durant els anys. Toca la guitarra i sempre li ha agradat estar acompanyat de més músics. Ara mateix forma part de la banda “Fluxà”, que actuà i presentà el seu disc al local de Can Lliro, a Manacor. En l’actuació del III Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak l’acompanyen dos membres de la banda d’aquesta banda: en Martí Martí, pianista de Manacor, i en Josep Suárez, guitarrista de Son Servera.
Back To Top
Search