skip to Main Content

El cicle Novembre enològic a Manacor proposa quatre activitats per donar valor al vi de quilòmetre zero

La primera edició del cicle Novembre enològic a Manacor vol acostar a la ciutadania la producció de vi que es fa a la nostra comarca i educar els sentits per aprendre a apreciar aquest producte i la indústria que l’envolta, que cada any només a Manacor mou uns quatre milions d’euros.
Es tracta de quatre activitats que se celebraran a les 20.30 h els dijous i divendres de novembre a l’Espai Na Camel·la i que començaran dijous dia 8 i divendres dia 9 amb el curs “Coneix el vi”. Un curs que està destinat a joves i a estudiants universitaris que podran descobrir com s’elabora cada tipus de vi i que inclourà un tast de vins blancs, negres i rosats dirigit pel jove enòleg Miquel Gelabert.
Aquest cicle, que han fet possible l’Ajuntament de Manacor, el Centre Universitari de Manacor, la DO Pla i Llevant i la IGP Vi de la terra de Mallorca continuarà divendres dia 16 de novembre, també a les 20.30 h. Ho farà amb la conferència “Vi i salut. Consumir amb responsabilitat”, que impartiran Antoni Bennàssar i Miquel Gelabert. Aquesta activitat també inclourà un tast de vi. Una setmana més tard, divendres dia 23 de novembre, a les 20.30 h començarà la conferència “Les varietats autòctones de raïm”, que pronunciarà Antoni Martorell. A més de la conferència els assistents podran tastar vins de diverses varietats.
Dijous dia 29 i divendres 30 de novembre, a les 20.30 h se celebrarà la darrera activitat del cicle, que acostarà els assistents als vins de varietats franceses, tan les que s’elaboren a Mallorca com les que s’elaboren a França. El curs de tast, que dirigirà el sommelier Daniel Arias permetrà acostar-se a les varietats chardonnay, viognier, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot i syrah. De cada varietat es tastarà un vi francès i un de mallorquí per conèixer les diferències que genera el cultiu de les mateixes varietats a dos àmbits geogràfics diferents com són França i Mallorca.

Back To Top
Search