Skip to content

El col·lectiu Eixam, l’IES Manacor i altres entitats recullen 780 kg de rebuig de l’ermita de Santa Llúcia

Unes 80 persones voluntàries recolliren 780 kg de residus, incloent-hi 509 kg de rebuig, 201 kg de vidre i 70 kg d’envasos.

Aquest passat cap de setmana, al voltant de 80 voluntaris i voluntàries es van reunir per participar en una jornada de neteja a l’entorn de l’Ermita del Puig de Santa Llucia, a Manacor. Des de primer hora del matí, membres de diverses entitats locals, com ara l’IES Manacor i l’Esplai de Crist Rei, van esforçar-se a recollir tot tipus de residus que amenacen l’entorn natural. L’activitat fou organitzada per l’ONG Eixam i el resultat de la jornada, segons informa la seva presidenta Xesca Amengual, “ha estat totalment satisfactori, hem fet rècord de recollida”.
L’organització apunta que “en total, s’han recollit 780 kg de residus, incloent-hi 509 kg de rebuig, 201 kg de vidre i 70 kg d’envasos”. Aquesta notable quantitat de residus es va retirar dels voltants de l’Ermita i del camp de tir i han deixat l’entorn més net i saludable per a tothom.
L’èxit de la jornada, aclareix, “no hauria estat possible sense la participació i el suport dels voluntaris, així com dels col·laboradors que van facilitar la tasca. L’Ajuntament de Manacor va proporcionar guants, pinces i vehicles de recollida, mentre que Terracor va contribuir amb fruita per al berenar dels participants”.
Des de l’organització, agraeixen “a tots els qui van participar en la jornada, així com a aquells que, tot i no poder-hi assistir, van mostrar el seu suport i interès per la causa”. A més, anuncien que “aviat es farà pública una altra activitat similar” i que “encoratjam a tothom interessat a unir-se als projectes d’Eixam a posar-se en contacte a través del correu electrònic <eixammanacor@gmail.com>”.
D’altra banda, Xesca Amengual comenta que és esperançador que, per exemple, “l’IES Manacor tengui apadrinat el Puig de Santa Llúcia, juntament amb Antoni Oliver ‘Jape’, que se’n cuida de la preservació de l’ermita”.
Aquestes accions ciutadanes, segons Amengual, són necessàries “més que res per a conscienciar la població, perquè realment l’ermita se torna a embrutar aviat, i els voluntaris se’n tornen a casa molt satisfets i una mica sorpresos per la quantitat de fems que se troben”. També remarca que “solem fer aquest tipus de neteges cada dos mesos, més o menys, la gent pot saber quan les farem a través de les nostres xarxes”.
Quant als projectes futurs de l’ONG, la presidenta explica que “tenim pendent d’enllestir algunes accions més de caire social, però encara no en podem donar gaire detalls”. N’estarem al cas, idò.

Back To Top
Search