Skip to content

El correfoc i l’encamisada posen punt final a les Festes de Sant Jaume 2023

Amdós actes clouen una dotzena de dies plens d’activitats,organitzats per l’Ajuntament en estreta col·laboració amb les entitats culturals del poble.
Dilluns horabaixa, els carrers de Manacor es van omplir d’alegria i festa amb motiu de les Festes de Sant Jaume 2023. La primera activitat del dia va ser la cerimònia d’entrega del penó de Sant Jaume al Síndic Jove, organitzada per L’Obreria de Sant Jaume, que va tenir lloc davant cal Cavaller Major a la rambla del Rei en Jaume.
La comitiva de cavallers va iniciar un recorregut que va culminar a la plaça de Sant Jaume, on es van trobar amb la colla castellera dels Al·lots de Llevant i els Gegants de Manacor. Durant el recorregut, la comitiva va anar aplegant gent, arribant finalment a la plaça del Convent, on van ser rebuts per les autoritats encapçalades pel batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Festes, Mateu Marcé. A la plaça, la Mulassa i la seva colla van animar el públic amb una exhibició, mentre la gent, vestida de blanc per a l’ocasió, va gaudir de l’Encamisada 2023, acompanyada per la xaranga.
Els Al·lots de Llevant van protagonitzar diversos castells al llarg del recorregut, juntament amb els Gegants de Manacor, Vicenç i Catalina, i la colla de gegantons de l’Associació Cultural de Sant Domingo. En la desfilada que va seguir des de l’Ajuntament, l’estendard de l’Obreria de Sant Jaume va ser portat pel regidor més jove del Consistori municipal, Artur Aguiló, mentre era precedit per la Banda de Música de Manacor. La celebració va continuar a la via verda amb els cavalls de Sant Jaume, on es va realitzar la tradicional carrera de l’Anell.
Pel que fa al Dia de Sant Jaume, que va tenir lloc el dimarts 25 de juliol, es van programar diversos esdeveniments.  Primerament, a les 17 h, es va realitzar la recollida del penó de Sant Jaume de cal Cavaller Major, amb un recorregut que va passar per diversos carrers de la ciutat. Després, a les 20 h, es va celebrar l’Ofici en honor de Sant Jaume a l’església de Nostra Senyora dels Dolors. I finalment, a les 22.30 h, la festa va finalitzar amb el Correfoc de Sant Jaume, a càrrec de l’agrupació Manafoc, que va partir de la plaça de sa Bassa fins al carrer Major i la plaça del Convent, i va omplir d’espurnes i foc els carrers..
Tot plegat, demostra que les Festes de Sant Jaume gaudeixen d’un envejable estat de salut d’ençà de la seva recuperació, fa tretze anys, per part de l’Obreria de Sant Jaume.
Back To Top
Search