Skip to content

“El cotxe elèctric just és per a rics”

Jaume Adrover és un dels portaveus de l’organització ecologista Terraferida. En referir-se als cotxes elèctrics diu que “en positiu podríem dir que tenen alta eficiència energètica, absència de producció de calor residual, nul consum de lubricants, pocs residus en manteniment, silenci i, si l’electricitat és d’origen renovable, zero emissions de CO2 i altres contaminants”.

El primer qüestionament per a Adrover, però, sorgeix quan pensa en la cadena de producció des de les matèries primeres, que genera “petjada que també és considerable per a un cotxe tèrmic, per altra banda”.

On veu més controvèrsia Adrover, però, és en l’eventual idea de substituir el parc actual de cotxes de combustió d’hidrocarburs per elèctrics: “Això seria insostenible i, per preu, a més, no és assequible per a la major part de la població, just és per a rics. No hi ha prou producció elèctrica ni materials per fer aquest canvi al món, de fet”.

Per al portaveu de Terraferida, “ la clau és reduir cotxes, canviar el model global de mobilitat, disposar de suficient transport públic per minimitzar els trasllats en cotxe i que no sigui obligatori haver de tenir un vehicle en propietat”.

Segons Adrover, el cotxe elèctric “tampoc romp la lògica del cotxe privat: ocupació de via pública, embossos de trànsit…. Produir electricitat per a tot el parc automobilístic és inviable i insostenible”.

Back To Top
Search