Skip to content

“El nostre principal interès és reeditar el pacte amb el PSOE, però sabem que hi ha hagut una aproximació entre els socialistes i el PP”

Parlam amb Miquel Oliver, guanyador de les eleccions, amb 7 regidors de Més Esquerra, dels possibles pactes que comandaran l’Ajuntament fins al 2027.

Heu iniciat els contactes per encaminar un govern de majories?
Des de les eleccions fins a la constitució del consistori passen tres setmanes. Durant els primers dies totes les formacions ens hem dedicat a fer anàlisi de resultats i a especular sobre possibles estratègies de pactes. La segona setmana serà la dels contactes i les trobades per tenir-ho tot enllestit per encetar el nou mandat. El meu desig és formar un govern d’estabilitat a Manacor.

Aquest govern d’estabilitat implica reeditar el pacte amb el PSOE?
Sí, aquest és el nostre interès. Ho he dit les darreres setmanes i ho mantenc. També vull destacar que no podem fer de menys el partit que ha rebut el suport majoritari a Porto Cristo, amb prop del 50 per cent dels vots. Crec que no podem eliminar AIPC de l’equació del futur govern.

L’escenari d’un pacte entre el PP, el PSOE i AIPC, el contemplau?
Jo no. Seria un pacte anti natura que només es justificaria per una voluntat i un desig personal de seure a la cadira del batle. M’ha arribat que hi ha hagut contactes i una aproximació per part del PP i el PSOE per intentar aquest acord. Nosaltres no ens hem vist amb VOX. Tampoc amb el PP. Sabem que són pactes anti natura.

Us veis de batle fins al 2027?
Sí.

Els 4 anys de batlia es podrien repartir entre diferents partits?
Amb sis regidors nostres i quatre de socialistes l’any 2019 no es va posar damunt la taula compartir la batlia. Com s’explicaria que en una reedició del pacte es negociï si es comparteix o no la batlia? La batlia és un mitjà i no és la finalitat. Almanco per Més Esquerra. Queda temps per negociar. Tant de bo ens asseguem amb els peus a terra i essent conscients de les possibilitats de cada formació. Hem de cercar les millors solucions per Manacor. El seny s’imposarà.

Back To Top
Search