Skip to content

El Pla anual normatiu per al 2023 consta de 35 propostes

L’Ajuntament instarà al Consell de Mallorca a que doni el suport necessari perquè es pugui desenvolupar el projecte GR East Mallorca, el qual implica una ruta cicloturística pel Llevant de l’illa

Dilluns 9 de gener es va celebrar el primer ple del 2023. En aquest, es va aprovar el Pla Anual Normatiu per al 2023, en el qual es detallen les modificacions, noves ordenances o iniciatives que tenen la intenció de dur a terme durant l’exercici actual. Es tracta d’un llistat compost per 35 propostes. Algunes són noves, mentre que unes altres s’han heretat d’anys anteriors perquè encara no han esdevengut una realitat.

Entre d’altres, a la llista hi figura l’elaboració d’una ordenança reguladora de mobilitat del terme municipal de Manacor, l’actualització del reglament de participació ciutadana, el pla especial del polígon de serveis de Porto Cristo, l’ordenança reguladora de renous i vibracions, el pla de prevenció d’incendis forestals del municipi de Manacor o el pla de gestió de l’arbrat del municipi de Manacor i l’aprovació del reglament de funcionament de l’escorxador municipal de Manacor.

El ple també va aprovar l’encomana de gestió d’auxili a la competència de la policia portuària a la zona de servei del port de Porto Cristo. És a dir, firmar el conveni de col·laboració entre Ports de les Illes Balears i la Policia Local de Manacor perquè els agents municipis estenguin les seves competències a la zona de ports.

Així mateix, varen recordar que ja s’ha adjudicat el contracte per a la instal·lació de vuit càmeres de videovigilància de la zona ZPR.

GR East Mallorca

L’Ajuntament de Manacor instarà al Consell de Mallorca a impulsar i donar el suport necessari a les administracions perquè el projecte GR East Mallorca es plantegi, redacti, executi i desenvolupi amb caràcter d’urgència. També instarà al govern de l’estat espanyol a què prorrogui els terminis establerts per l’execució i justificació del projecte per utilitzar les ajudes que va donar després de la fallida del Tour operador Thomas Cook. És una moció que va presentar el Partit Popular i que es va aprovar per unanimitat.

Recordar que el GR East Mallorca és una ruta que implicaria els municipis de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera amb una ruta cicloturística per bicicletes de muntanya i senderisme.

Condemna la violència

La sessó plenària, però, es va encetar amb la condemna dels sis assassinats masclistes que ja s’han produït enguany. “Feim una crida al rebuig total i absolut al masclisme i els grups que la neguen; continuarem treballant perquè Manacor sigui un lloc segur per a totes”, afirmava el batle del municipi, Miquel Oliver.

Back To Top
Search