Skip to content

“Ens demanen que facem una bona llista”

El Pi té una nova junta gestora a Manacor. Es va crear dia 19 de desembre i compta amb una vintena de persones. Treballen per detectar les possibles mancances que hi ha al municipi, configurar la llista que presentaran a les eleccions i trobar qui l’encapçalarà. Ho explica Margalida Fons (Manacor, 1970), que és membre del grup.

A Manacor hi ha nova junta gestora d’El Pi. Això que vol dir? Per què s’ha format?
Ens hem ajuntat un grup divers, nou i amb ganes d’escoltar. Ara hi ha unes noves eleccions i el que feim és escoltar les mancances que té el ciutadà i agrupar-les de cara a poder tenir un programa electoral que pugui resoldre les coses que hi ha per millorar a Manacor. La nova junta gestora es va crear perquè creim que El Pi, amb les seves idees, té molts de ciutadans que li donen suport i aquests ciutadans necessiten una representació dins la capital del Llevant. Sempre hem estat sensibilitzats amb les mancances que hi ha i vàrem pensar que Manacor necessita la nostra representació. En aquests moments, el ciutadà no se sent molt representat en molts de temes.

La junta gestora és nova i diferent de la del partit que es va presentar a les darreres eleccions municipals. Quina diferència hi ha? Qui la forma? D’on veniu?
És la creació d’un nou comitè local i, evidentment, hi pot haver persones que abans ja hi formaven part i d’altres de nova incorporació. És gent molt preparada i, sobretot, són gent molt coneixedora de les necessitats que tenim a un poble i les que té el ciutadà.

Són persones que ja estaven vinculades amb la política?
Hi ha qui és el primer contacte amb la política i n’hi ha d’altres que, malgrat que no hem estat a llistes o no n’hem encapçalat cap ni hem tengut cap regidoria, sempre hem estat a darrere. I definiria aquest espai polític amb el nostre caràcter regionalista, municipalista i s’allunya dels extremismes.

L’objectiu és crear l’equip que anirà a les eleccions…
L’objectiu és fer llista. Ara mateix estam centrats a conversar amb el poble. Però clar que és una finalitat, hi ha d’haver una llista d’El Pi a les pròximes eleccions. Ara parlam amb la gent per veure si combreguen amb les premisses que tenim clares. Volem rebre a tots els ciutadans, però escoltant i sent heterogenis. Formar part de les necessitats que té Manacor i comarca i ser un referent.

Els tres regidors d’El Pi que hi ha ara mateix i les persones que formaven part de la llista anterior, estan a la junta gestora o es preveu que formin part del partit?
Estan convidats i assabentats. Si volen formar part de la llista, clar que sí.

Les discrepàncies que hi ha hagut amb la cúpula en el passat, passaran factura ara?
S’agraeix la feina dels tres regidors, la feina que han fet i la que fan. Sempre estam oberts a què s’integrin en aquest projecte.

Quines són les mancances que detectau? Què fareu?
Necessitam més il·luminació de baix consum, hi ha moltes zones de Manacor que no tenen enllumenats i hi ha hagut molts d’incidents; resoldre les fugues d’aigua i posar en marxa la piscina coberta. Això, com a principal objectiu, però també eliminar les barreres arquitectòniques.

Un dels temes dels quals també teniu a dir, és sobre el projecte del tren de Llevant…
Creim que no ha de passar per la zona del centre de Manacor. El traçat del tren de Llevant ha de passar per defora de la ciutat i tenir una segona estació, la qual hauria de ser a l’hospital de Manacor. A tota la zona de llevant som molts de pobles i hi ha molta necessitat, de gent major i joves, d’acudir a l’hospital i no hi ha suficients mitjans de transport. Hi acudim quasi 3.000 persones cada dia.

Són les úniques propostes?
Pensam que s’ha de reduir i reorganitzar tota la zona per als vianants fent compatibles amb els carrers els comerços amb el trànsit rodat o el pas de vehicles i empedrar la zona de trànsit rodat posant a un nivell el conjunt del carrer. S’establirà una velocitat màxima de 20 quilòmetres en aquest cas i fomentarem i ampliarem els aparcaments públics que envolten el centre amb dues primeres hores gratuïtes.

Ja estau en marxa per les eleccions…
Començam a estar en marxa, però ens queda molt per escoltar. La gent té a dir, i diu. Ens agrada el tu a tu, el dia a dia i la gent de carrer.

Ja teniu la llista feta? Qui l’encapçalarà?
No. Encara no. No tenim res. Quan ho sabrem? Molt aviat.

Com qualsevol partit, vos presentau per guanyar. Quines són les sensacions?
Tenim bones vibracions. La gent creu que hi ha millores a fer i la possibilitat d’un canvi, amb un altre partit al govern, pot ser la clau. Ens demanen que facem una bona llista.

Back To Top
Search