Skip to content

El punt verd de Porto Cristo estarà devora la depuradora

El Govern de les Illes Balears ha cedit una parcel·la a l’Ajuntament de Manacor perquè hi ubiqui la deixalleria i amplii l’EDAR en un termini màxim de cinc anys

El Govern de les Illes Balears ha cedit un terreny que està al costat de l’actual Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) a l’Ajuntament de Manacor per ubicar-hi el nou punt verd i utilitzar-lo per ampliar l’actual depuradora. Així ho han anunciat aquest dimarts la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Aina Galmés; el batle del municipi, Miquel Oliver; la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa; i el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, durant la visita al nou solar.

En concret, es tracta de la parcel·la 83 del polígon 14 de Porto Cristo i té una grandària de 15.000 m². Aquesta forma part d’un terreny més gran que l’administració autonòmica havia d’utilitzar per fer-hi una bassa de regants, cosa que no queda descartada per ara.

Hinojosa ha explicat que l’acord de cessió està condicionat a què s’hagin adquirit els objectius amb un màxim de cinc anys. Tant la ubicació i posada en marxa del nou punt verd de Porto Cristo, com la reforma i ampliació de la depuradora que es va construir a principis dels anys 90 i que dona servei a aquest nucli manacorí i a S’Illot. A més, han apuntat que la seva idea és que els dos projectes es poguessin executar de manera conjunta.

Ara s’ha fet efectiva la cessió, però encara s’han d’encomanar els projectes. Amb tot, la delegada d’Urbanisme ha puntualitzat que el Pla General no contemplava la possibilitat de comptar amb aquesta parcel·la. Per això, han dit, que era important disposar dels terrenys esmentats.

De moment no s’han redactat els projectes i, per tant, no saben de manera exacta quina quantitat de doblers hi hauran de destinar. Han calculat que podrien ser tres o milions d’euros.

Tot i això, preveuen que primer estigui el punt verd. De fet, “no es descarta que el projecte s’hagi redactat a finals d’any, l’interès és fer-ho al més aviat possible”, ha assegurat Oliver. I Llodrà afegeix que han “donat prioritat a la depuració”.

Amb tot, han recordat que seran dos serveis gestionats de manera directa per l’Ajuntament de Manacor.

Col·laboració interinstitucional

Durant la visita, la consellera Sánchez ha destacat la importància de col·laborar entre institucions. Ha dit, a més, que actes com aquesta cessió o inversions com la del tram urbà del tren de Llevant o l’ampliació de l’Hospital són una bona entesa a favor de totes les persones que habiten en el municipi.

I és que, ha dit, que “la política ha de servir per solucionar els problemes de la ciutadania”.
Així mateix, el batle Oliver els ha agraït la cessió en diverses ocasions.

Back To Top
Search