skip to Main Content

“El reconeixement de Sant Llorenç a Rafel Nadal es fa no per la seva trajectòria esportiva, sinó per la trajectòria humana”

Sant Llorenç ha iniciat els tràmits per nomenar fill adoptiu del municipi el tennista Rafel Nadal, en agraïment per la implicació com a voluntari en les tasques de neteja després de la torrentada de fa dos anys i també per la donació d’un milió d’euros per pal·liar les destrosses ocasionades per l’aiguada.

Segons el reglament de l’Ajuntament de Sant Llorenç, qualsevol persona, associació o entitat que hagi destacat per qualque motiu pot ser nomenada fill adoptiu del municipi. Segons explica Antònia Bauzà, primera tinent de batle i delegada de Noves Tecnologies, Esports i Joventut, “el reconeixement a Rafel Nadal no és per la seva trajectòria esportiva, sinó per la seva trajectòria humana, que a Sant Llorenç es va manifestar molt clarament després de la torrentada. I no per haver vengut a llevar fang, que és una cosa per la qual alguns l’han volgut criticar, sinó per la donació econòmica que va fer com a particular al poble de Sant Llorenç, cosa que va ajudar moltíssima de gent”. Bauzà recorda que hi havia més de 400 cases afectades i que “aquest milió d’euros va servir d’ajuda per pal·liar gran part dels danys de la torrentada”. No obstant això, la regidora llorencina vol recordar que “l’Ajuntament de Sant Llorenç no deixa els voluntaris de banda i per això l’any passat els férem un homenatge. A més, tot això quedarà simbolitzat amb una plaça, amb les botes com a símbol del voluntariat”.

A més del nomenament com a fill adoptiu, Rafel Nadal tendrà un carrer al poble, en una barriada especial per a ell i la seva família, atès que és on nasqué i visqué la seva padrina llorencina. De fet, diu Bauzà, “encara hi ha molts de solars que encara són de la seva família”.

Segons explica l’Ajuntament de Sant Llorenç en una nota de premsa, “el que ens queda d’aquesta duríssima vivència és el record de la gran lliçó d’humanitat que ens van donar les milers de persones que ens van ajudar. Una d’aquestes persones va ser Rafel Nadal, qui no només és va sumar als efectius de voluntariat que vengueren al municipi a ajudar a llevar el fang demostrant el seu immens afecte i humanitat, sinó també amb l’organització duna cursa solidària i amb seva aportació econòmica donant la quantitat d’un milió d’euros per a totes les persones afectades.

No tothom ho veu igual
Tanmateix, sempre hi ha postures diferents en tot i pertot. És el cas de Serafí Lliteres, candidat a la batlia per Esquerra Republicana a les darreres eleccions, el qual manifesta que amb aquest nomenament “el fiquen en un compromís que ell no desitja”. Lliteres afegeix que es crea “un greuge comparatiu amb la resta de voluntaris, a qui encara no se’ls ha erigit cap monument” o amb altres esportistes com Marga Fullana”.

Back To Top
Search