Skip to content

El teatre ple a vessar aplaudeix el Reconeixement de Mèrits a Guillem Morey, Sebastià Puig i Guillem Melis

Tres dels antics professors de l’Escola Municipal de Mallorquí, que mai no han deixat d’estar vinculats a aquest centre pioner, han rebut un sincer homenatge per part de l’escola que més estimen. “Enguany, el Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí ha decidit atorgar el Reconeixement de Mèrits a Guillem Morey, Sebastià Puig i Guillem Melis, per la seva aportació a l’ensenyament i la difusió de la nostra llengua i cultura” digué la presentadora, Margalida Rosselló, just en començar l’acte.

 

I és que l’Ajuntament de Manacor i l’Escola Municipal de Mallorquí atorguen aquest guardó, d’ençà de 1976, a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural. En l’edició d’enguany, a més dels tres reconeguts, des de l’Escola varen voler retre un petit homenatge a Catalina Gelabert, antiga professora que compartí mestratge amb els reconeguts i que va desaparèixer fa alguns anys.

 

Gabriel Barceló, impulsor, membre fundador i professor durant molts d’anys de l’Escola Municipal de Mallorquí, va fer de padrí dels tres reconeguts i explicà que “els dos Guillems i en Sebastià han esdevingut columnes imprescindibles de l’Escola perquè la primera i bàsica escola hagi esdevingut senyora i majora, en el trajecte de més de quaranta anys en què l’han sostinguda sense interrupció”. El padrí recordà “el gran projecte del Curs de Cultura Popular amb mitjans audiovisuals, que fou la gran novetat didàctica de la nostra Escola”, “les excursions per conèixer in situ l’estat de la llengua i la cultura dels territoris de parla catalana” o “la satisfacció d’assistir al primer matrimoni gestat a l’Escola de Mallorquí”, fent referència a l’homenatjat Sebastià Puig i la seva parella.

 

Gabriel Barceló també va esmentar els sopars de Nadal a l’Escola de Mallorquí i els homenatges als professors, que rebien uns versos humorístics i un cossiol de ciclàmens. En acabar el discurs del padrí, en Guillem Morey, en Sebastià Puig i en Guillem Melis agraïren la feina feta fa més de 40 anys pels impulsors de l’Escola, la implicació dels alumnes i de tota la comunitat de l’Escola. Tot seguit, el batle de Mancor, Pedro Rosselló, els entregà les escultures de Llorenç Ginard, símbol del Reconeixement de Mèrits.

 

El batle de Manacor destacà, en el seu parlament, que “amb el lliurament del Reconeixement de Mèrits, honoram els qui practiquen i defensen la cultura, els valors cívics i els nobles sentiments de pertinença; amb la seva feina a l’Escola de Mallorquí en Tià i els dos Guillems demostren que són persones compromeses amb elles mateixes, amb Manacor i amb les generacions futures”.

 

Tot seguit els components del grup Toninaina oferiren algunes cançons i per acabar tot el públic cantà una versió musical de La Balanguera dirigida per Margalida Obrador. Finalment, en sortir del teatre, els assistents varen continuar la festa amb un petit refresc.

Back To Top
Search