Skip to content

Els manacorins de Primera Divisió

El coneixedor de la història del Manacor, Joan Caldentey, explica quins han estat sis jugadors del municipi que s’han format al primer equip i han assolit l’èxit futbolístic al llarg d’aquests 100 anys. Però el club també ha contemplat com els seus equips han aconseguit fites importants.

Paco Sureda

Paco Sureda va ser el porter del CE Mancor durant la dècada del 1930 per després passar a jugar amb el Real Madrid a Primera Divisió. El porter titular de l’equip madrileny era José Bañón, però es va lesionar i el manacorí el va haver de substituir. Va debutar a la màxima categoria a un partit contra el Sevilla, en el qual va mantenir la porteria a zero. Després d’aquesta experiència, va tornar a Manacor per acabar la carrera esportiva al club que l’havia vist créixer.

Sebastià Pocoví

Sebastià Pocoví va ser un davanter del Manacor. Durant la seva primera estada al club i quan era juvenil, va fer campió de Balears la temporada 68 – 69. També va jugar amb el Mallorca, l’Espanyol i l’Hèrcules d’Alacant. De fet, va ser al País Valencià que va posar el punt final a la seva aventura futbolística fora de l’illa i el 1950 va tornar a Na Capellera per acabar la seva carrera jugant a Tercera Divisió. Joan Caldentey observa que Pocoví podria ser “un dels millors davanters que han jugat mai al Club Esportiu Manacor”.

Toni Pascual

Toni Pascual va fer les seves primeres passes al Manacor. Com a juvenil, va fer campió de Balears l’any 1961 i 1969. Posteriorment, se’n va anar a estudiar INEF a Madrid i durant els anys que va viure allà, va jugar amb les categories inferiors del Real Madrid. Després va fitxar amb el Rayo Vallecano, que va ser el club que li va brindar l’oportunitat de jugar a Primera Divisió. Però als anys 80, Pascual va tornar a Mallorca. Aquí va jugar durant una època amb el Badia de Cala Millor i més tard, igual que Sureda i Pocoví, va tornar al Manacor per retirar-se al 1984 al 1985, any en què jugaven a Segona B.

Miquel Mesquida

El manacorí Miquel Mesquida es va formar a les categories inferiors del Mancor, però no va arribar a jugar amb el primer equip. Del club del municipi va passar al Badia de Cala Millor, al Poblense i llavors va fitxar amb el Saragossa per debutar a Primera contra Las Palmas.

Després d’aquesta etapa, va jugar amb diversos equips a la categoria de Segona B a la península i va acabar la seva vida futbolística a Manacor. Ho va fer la temporada a 1989 – 1990.

Miquel Àngel Nadal

A diferència dels altres jugadors que apareixen a aquestes pàgines, Miquel Àngel Nadal es va formar l’Olímpic. Però a la primavera del 1984 va fitxar amb el Manacor i debutar a Tercera. Va ser l’any que varen tornar a ascendir a Segona B. El seu debut, però, va estar marcat per la polèmica. L’entrenador, Joan Julve, va rebre moltes crítiques per donar tanta responsabilitat a un jugador que en aquell moment només tenia 19 anys. Després, va passar pel Mallorca i pel Barça, convertint-se en un dels integrants del dream team de Johan Cruyff. A més, va estar convocat amb la selecció espanyola una quarantena de vegades.

Arnau Caldentey

Arnau Caldentey és un altre dels manacorins que va passar de jugar al CE Manacor a jugar amb equips de Primera Divisió. En el seu cas, debutà a la màxima categoria amb el FC Barcelona, club amb el qual també va fer partits a la Champions League.
I de Catalunya va emigrar a Escòcia, on va fitxar amb el Falkirk. Per retirar-se, va tornar a casa i va jugar amb el Manacor a Segona B la temporada del 2011 – 2012.

Back To Top
Search