skip to Main Content

´“És una barbaritat potabilitzar l’aigua per tirar-la pel vàter”

Pedro Duran (Manacor, 1966) és empresari turístic i un inquiet del món de la política. Ja l’any 2001 va ser un dels impulsors de Sa Clau. Ara és el candidat a la batlia per Nou Ordre Nacional.

Com va néixer Nou Ordre Nacional?
Va sortir amb la idea de delimitar l’administració públic a allò necessari i imprescindible. És a dir, que l’administració tengui un caràcter subsidiari i que allò que pugui resoldre l’àmbit privat no ho resolgui el públic. Un poc a l’inrevès del que es feia a la Unió Soviètica, on l’estat ordenava tots els aspectes de la vida personal i d’allò més íntim.

Educació, sanitat, carreteres i comunicacions, policia… són organitzades des del bé comú. Eliminaríeu l’educació pública?
El nostre partit no ha donat el seu punt de vista sobre això, perquè les competències municipals no hi intervenen.

De quins serveis públics municipals prescindiríeu, idò?
Hem començat amb un avanç de programa que no hem hagut de modificar i només millorar. L’hem completat amb les aportacions que la gent ens demana. I no estableix això. No havia pensat mai quines competències municipals sobren. No crec que en sobrin, però l’ajuntament pot millorar molt quant a funcionament. La gent ha de poder sortir més contenta de l’Ajuntament. Hi ha gent que està queixosa, sobretot els estrangers que comprenen poc l’espanyol. O la gent major, que hauria de rebre una atenció més individualitzada i no tant guiada per la informàtica o fins i tot pel telèfon. També fa falta agilitzar concessió llicències d’activitat, llicències d’obra, que s’endarrereixen en excés de vegades. Igualment, és fàcil i dir que es potabilitzarà l’aigua, però és costosíssim de fer. És una barbaritat potabilitzar l’aigua per tirar-la després pel vàter o la dutxa. Proposam la instal·lació de fonts públiques potables.

Com definiries la vostra llista?
Segurament és la més internacional quant a procedència. Hi ha gent originarària de sis països diferents, tot i que tots són nacionalitzats espanyols. Són persones estupendes i tots ens duim beníssim.

No podem fer aquesta entrevista sense parlar d’Esteve Sureda. Per què se’n va anar?
Els motius íntims d’aquest canvi no els puc donar, perquè són de n’Esteve. puc dir el que ell ens va transmetre que deixava el partit per dedicar-se a la família i a la seva feina.

Desmenteixes les informacions que han sortit explicant un enfrontament entre vosaltres dos.
Totalment, no hi ha hagut cap enfrontament. En absolut.

Esteve Sureda deia en una entrevista que NON no pactaria amb Vox ni amb PP. Mantens aquesta idea?
No n’hem parlat. Estam molt ocupats ara mateix i tot va carregadíssim i a tota màquina. A l’àmbit municipal lleu bastanta d’importància a la ideologi i en don a la qualitat de les persones quant a la coherència i a la capacitat de diàleg i entesa.Amb persones que canvien segons ve el vent em costarà més una miqueta pactar-hi.

Quines expectatives teniu?
Endevinar el futur és molt difícil, que et fugi el candidat amb els seus amics deixa un buit molt gros, però això està resolt. Cada dia faig tres hores de feina de carrer, i en faré més. Les sensacions són molt bones, i estaríem molt contents de poder treure un regidor o dos.

Us considerau un partit d’extrema dreta?
El concepte de dreta i esquerra ha canviat i avui és molt difús. Vox és un partit que ha crescut aviat i malament. I d’altra banda comprenc la histèria de determinats partits davant el fet immigratori. El ritme d’immigració que ens imposa Espanya i per tant el PP i el PSOE, que tenen el grifó, no ens permet mantenir la nostra llengua i la nostra cultura. Els mallorquins d’arrel tenim aquesta inquietud.

Back To Top
Search