Skip to content

“És una nova etapa dins l’àmbit polític llorencí, hi havia la sensació que tot partia de zero”

Jaume Soler (Sant Llorenç, 1990) és graduat en biologia per la UIB i ha fet feina com a tècnic de medi ambient. Des de fa cinc anys també és president del club de futbol del Cardassar. Ara és el nou batle de Sant Llorenç, com a número u del Partit Popular.

Com has viscut la teva investidura i aquests dies posteriors? Quines emocions t’han rondat?
El dia de la investidura va ser un dia molt especial, no sols per a mi, sinó per al Partit Popular. És un orgull i un honor poder arribar a tenir la capacitat de dirigir el municipi. Aquests dies han estat un poc intensos com és normal, i ara venen setmanes per posar-nos al dia. Sabem que tenim el suport de l’interventor, del secretari i dels tècnics i això ens dona seguretat, també.

Tot i que Sant Llorenç va tenir durant vint-i-sis anys el mateix batle, els pactes sempre han estat determinants en la governabilitat del municipi. Heu seguit la mateixa línia.
Teníem molt clar que a pesar d’intentar guanyar les eleccions, la governabilitat la decidirien molt els pactes. Mateu Puigròs hi va ser 26 anys, però sempre amb pactes. Ara, amb la desaparició del GISC han aparegut nous grups com Unió Independent Carrionera o el grup de la zona costanera. És una nova etapa dins l’àmbit polític i hi havia la sensació que tot partia de zero. Han estat una eleccions bastant renyides que s’han decidit per petits detalls. El que ha fet decidir-nos per aquest pacte ha estat l’intent de cohesionar el municipi i equilibrar els diferents nuclis de població.

Hi ha hagut grups com Per les illes que n’han quedat defora. Per què?
Les negociacions varen anar com varen anar i al final vàrem pactar amb el grup de la zona costanera i amb els de Son Carrió. I vàrem trobar idoni començar amb aquests set regidors. De fet, quan n’hi havia 11 de 13 dins l’equip de govern, la gent ho criticava bastant.

Què aportarà de nou el PP a un municipi on feia tant de temps que no governava?
Més que el PP em centraria en l’equip de govern. La motivació principal és canviar l’estructura ideològica i la manera de fer, amb l’equilibri de forces amb els diferents nuclis de població. Tenim un programa bastant ambiciós i equilibrat, i la gent sembla que ha respost en virtut de les nostres ofertes. A més, també hi ha ajudat l’impuls del Partit Popular al conjunt de les Balears. I el bolic de tot es completa amb totes aquestes noves formacions i una nova idea de poder governar.

Quins són els principals punts d’aquest programa?
Volem seguir amb el tema d’emergència ciutadana per les inundacions. Entre els tres partits tenim clar que ha de ser un tema prioritari. A més, necessitam un institut d’educació secundària al municipi i la reforma del CEIP Sant Miquel a Son Carrió, on també fa falta una sala polivalent. Entre tots tres tenim programes molt semblants.

Et fa passar pena que sigueu inexperts en política?
No. Duim un equip bastant preparat, amb gent amb coneixements i estudis, amb preparació en àmbits tan diferents com el turístic, l’educatiu, el cultural…

 

Back To Top
Search