skip to Main Content

“Esperam que en un futur l’agermanament dels municipis de Manacor i de Castel Sant’Elia sigui una realitat”

Parlam amb Antoni Oliver ‘Jape’ sobre els intercanvis culturals i educatius entre el municipi de Manacor i el de Castel Sant’Elia i sobre els concerts que oferirà la Banda Municipal de Música del municipi italià durant les Festes de Sant Domingo.

Quines foren les fites inicials de col·laboració entre l’Associació del Convent de Sant Domingo i el municipi italià de Castel Sant’Elia?
Tot això sorgeix ara fa un any, quan l’italià Salvatore di Russo es va posar en contacte amb nosaltres per fer un estudi sobre els moretons. Aleshores, ell va venir, va fer aquest estudi i va facilitar que els moretons anassin a Roma, davant el Papa. Posteriorment, dos membres de la nostra associació varen anar a fer una xerrada informativa a l’institut Midossi Cività Castellana de Nepi, sobre la cultura manacorina i la figura d’Antoni Maria Alcover.

En quin moment del procés d’agermanament entre els dos municipis ens trobam?
No és oficial, encara, sinó que estam donant una sèrie de passes perquè ho sigui. Per exemple, vàrem fer un acte institucional al municipi italià, al qual participà el batle Miquel Oliver de manera telemàtica, i les dues entitats (l’Associació Cultural Sant Domingo i l’Associació de la Banda de Música de Castel’Elia) signàrem un document per instar ambdós municipis a iniciar una sèrie d’intercanvis culturals i educatius entre dos els dos pobles. En definitiva, s’han posat diverses idees damunt la taula, hi hem implicat els respectius municipis, i esperam que en un futur l’agermanament dels municipis de Manacor i de Castel Sant’Elia sigui una realitat.

Quin paper tendrà la Banda de Música de Castel Sant’Elia en les Festes de Sant Domingo d’enguany?
La banda italiana ve a participar de les festes de Sant Domingo amb nosaltres i ens farà dos concerts. El primer serà dijous dia 18, el dia del pregó de festes, on tocaran dues o tres peces; dissabte dia 20, com a bona banda processional, ens acompanyarà a la processó de Sant Domingo; i diumenge, finalment, hi haurà un concert conjuntament amb la Banda de Música de Manacor.

Quin repertori s’hi tocarà?
Del repertori, la veritat, no en tenc ni idea. Sé que s’estrenarà una peça que es diu “Festa”, composta per un compositor italià en honor a les Festes de Sant Domingo de Manacor.

Teniu pensades més col·laboracions?
S’està parlant que després de l’estiu o a la primavera següent, la Banda Municipal de Música de Manacor vagi a fer un concert a Roma amb la Banda de Castel Sant’Elia i s’està proposant que s’hi involucri la Banda de Música del Vaticà, ja que hi tenim relació arran de l’eixida dels moretons davant el Papa. Estam en vies d’organitzar, amb la Institució Alcover, una exposició sobre les rondalles mallorquines a través de la Xarxa de Biblioteques de Roma.  I també està previst que una persona entesa en la figura de mossèn Alcover faci una sèrie de conferències a Roma en més profunditat. I això és el remenat que duim.

Back To Top
Search