Skip to content

Estepa Teatre, companyia d’Estel de Llevant, presenta “Helpo. Això ha pres per bé!” a Barcelona i Manacor

L’obra, dirigida per Manel I. Serrano, s’estrenarà dia 1r de juny a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental i dia 27 de juny a la sala major del Teatre de Manacor.

Estepa Teatre neix dins Estel de Llevant a principis dels anys 2000, primer com un senzill taller d’expressió corporal i, ja més endavant, com un autèntic grup teatral que ha gaudit de la direcció de professionals com Lluqui Herrero, Bàrbara Nicolau o Manel I. Serrano.
Després de participar a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental de Barcelona, títols com Tenim un do, ara estrenen una obra nova, Helpo. Això ha pres per bé!
Manel I. Serrano, director de la peça, ens explica que “Estepa ha ajudat a molts dels usuaris d’Estel de Llevant a entendre que ells tenen una llum ben endins que, quan fan teatre, la poden tocar amb les mans. El teatre ajuda a projectar les coses bones que tenim i a trobar la pau i viure amb amor”.
I què és, exactament, Helpo? Segons el director, “Helpo, que vol dir ‘ajuda’ en esperanto, és un país on allà tots podem ser com som sense càrregues, sense ser observats ni jutjats. És un enlloc eteri on viuen els integrants d’Estepa Teatre”.
En aquest no-lloc s’entremesclen moltíssimes històries curioses i personatges que ens fan posar en la pell de les persones amb diagnòstic de salut mental: “Hi ha un mecànic que ajusta els perns, una hostessa d’avió que fa prendre el vol dels nostres destins, un capellà pecador que es posa d’exemple per aixoplugar les nostres culpabilitats, una cuidadora de malalts que llegeix fragments de novel·les i un bon grapat més de cuidadors que viuen per ajudar a qualsevol que els visiti”, explica Serrano.
Afronten el viatge a Barcelona “amb molta il·lusió i moltes ganes”, continua. “Estepa ja hi ha anat cinc vegades. A Barcelona ens estimen molt, només fa falta que ens venguin a cercar al port amb pancartes! A part, som l’únic grup de les Illes Balears que es presenta al festival, cosa que ens dona molta solera i ens enorgulleix. Perquè en aquest festival hi participa gent de tot el món. I una cosa molt guapa és que venen mallorquins que viuen a Barcelona a veure’ns”.
D’altra banda, el director explica que “aquest tipus d’activitats, com el festival, són molt enriquidores tant pels usuaris com per a mi, perquè veim la diversitat que hi ha i se crea un sentiment de germanor molt xulo. No només fent teatre, sinó en les activitats complementàries com el ball de cada any, en què tots ens ajuntam i ens sentim a gust. Sense aquests moments, anar-hi no tendria tant de sentit. És una espècie de ritual, una mescladissa imprescindible”.
Finalment, Manel I. Serrano ha volgut agrair “a l’IES Mossèn Alcover, que ens ha ajudat a pagar el viatge a Barcelona amb els doblers recaptats a una diada solidària”.
L’obra no només es presentarà a Barcelona, sinó que es podrà veure a Manacor dia 27 de juny, a la sala gran del Teatre Municipal, en doble sessió, a les 12 i a les 19 h.

Back To Top
Search