Skip to content

NOTÍCIA

Feim un breu qüestionari a 3 participants de les PBAU

1. Com han anat els primers exàmens de les PBAU? Com has afrontat les novetats d’enguany (per exemple, les preguntes de caire competencial?)
2. Com ha estat el procés d’elecció de la llengua de les proves?
3. Quin és l’examen que et preocupa més i per què?
4. Quina carrera voldries estudiar i per què?

Joan Albert Garau Obrador, IES Manacor
1. Al primer examen sempre estàs una mica nerviós perquè mai has fet selectivitat, però també cal dir que els primers exàmens han anat molt bé, perquè durant tot el curs el professorat ens ha preparat per aquests dies i hem fet feina tot l’any per poder fer una bona selectivitat. Les novetats d’enguany (com les preguntes competencials) han estat pràctiques, aleshores era aplicar la teoria. A més, hem tingut sort, perquè enguany és el darrer any que hem pogut fer l’examen amb opcionalitat COVID: ens podíem fer el nostre examen a gust, com si fos un buffet, i triar, d’entre totes les opcions, les que més bons resultats ens donessin; per exemple, podem repetir bloc al mateix examen i tenim més temari per descartar.
3. Enguany s’ha disposat d’una graella, a la qual tries l’idioma en què vols fer l’examen. Pel que jo sé, molta gent l’ha fet en català. Però cal recalcar que podíem triar l’idioma a l’examen.
4. L’examen que més ens preocupa és biologia, perquè és l’assignatura amb el temari més extens i les preguntes més entravessades. Hi ha blocs que són més senzills, però n’hi ha d’altres que tenen moltes fórmules, funcions i noms d’orgànuls, i aquests temes són una mica més complicats.
5. L’any que ve voldria estudiar el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, perquè des que som petit he volgut dedicar-me al món de l’esport, amb l’objectiu de poder dedicar-me a la secció esportiva (preparador físic, analista…) d’un club.

Judith Juan Muñoz, IES Porto Cristo

1. La veritat que molt bé, de moment he fet tres exàmens i els tres súper! Els professors ho tenen tot molt ben organitzat, et fan sentir còmode durant tot el temps que duren els exàmens i no estas tan nerviós. Les proves semblen una cosa i són l’altra. Òbviament has d’estudiar, però si fas feina no resulten tan difícils com et penses. I en referència a les preguntes de caire competencial, no n’han sortit gaires ara per ara, però en general t’ajuden a entendre-les, en ser moltes vegades casos qüotidians o que et podries trobar a la vida real.
2. ⁠Per saber en quina llengua vols fer els exàmens, excloent els d’anglès, català i castellà, has d’imprimir un paper on has de marcar una casella indicant la llengua en què vols fer l’exàmen de cada matèria. La gran majoria dels alumnes que ens hem presentat a les proves PBAU hem seleccionat el català per fer els exàmens.
3. ⁠Els exàmens que més em preocupen personalment són el de biologia i el de història d’Espanya, ja que ambdues assignatures compten amb molt de temari i, sobretot a biologia, has de tenir molt clars tots els conceptes, perquè és molt fàcil embullar-los i equivocar-te.
4. ⁠M’agradaria estudiar la carrera de fisioteràpia, ja que sempre m’ha interessat tot el tema que toca la medicina, la infermeria… I m’agradaria poder ajudar a persones amb el meu treball. Al principi volia estudiar infermeria, però vàrem anar a escoltar unes xerrades que van fer professors de la UIB, cosa que recoman molt, perquè t’ajuda a decidir la carrera que vols estudiar. En aquell moment em va cridar molt l’atenció la carrera de fisioteràpia i m’hi vaig decidir. Vaig sentir que era la carrera que més feliç em faria.

Berta Margenats Duran, IES Manacor


1. Avui (dimarts 12) han estat els meus primers exàmens: català i història d’Espanya. Eren les assignatures que em feien més por, sobretot història, perquè hi havia molt de temari. Encara que amb l’opcionalitat COVID teníem molt per descartar, així i tot hi ha moltes dates i esdeveniments a recordar, passava pena! Però han anat molt bé, la veritat. A l’examen de català és on hi ha hagut una pregunta competencial, a la part de cociolingüística, i com que jo he fet el batxillerat internacional, ja estava acostumada a relacionar conceptes. De tota manera, la gent les ha trobades assequibles. A la part de literatura hem hagut de relacionar les característiques de la narrativa d’Irene Solà amb un fragment seu, i això ho havíem treballat a classe i ha anat bé. Si aquest tipus de preguntes es practica a classe, no hi ha cap problema a resoldre’ls, i fan que els estudiants entenguem més les coses.
2. Jo, òbviament, he triat el català, perquè tota la vida l’he parlat, hi he fet les classes i totes les matèries. M’hi sent molt còmoda, no tenc cap tipus de dificultat. I si me’ls posassin en castellà, tampoc no hi tendria inconvenient, però com que he practicat amb els models d’examen en català, no tenia cap sentit demanar-los en l’altra llengua. I no conec ningú que els hagi triat en castellà, és que no hi estam acostumats.
3. Com he dit abans, el d’història era el que més me preocupava, pel tema dels continguts. Però matemàtiques i física, que són les assignatures que me ponderen, no me preocupen tant perquè per jo han estat molt fàcils d’estudiar: no és el mateix fer exercicis que seure davant un paper i memoritzar el que diu… És més entretinguda la pràctica que “empollar” un tema de literatura o història.
4. Jo me’n vaig a estudiar un doble grau en Enginyeria Informàtica i Telemàtica a Barcelona. L’he triada perquè durant els dos anys de batxillerat he tenigut un professor d’informàtica increïble que m’ha obert les portes a aquest món i la veritat és que li he agafat un munter el gust.

PUBLICITAT

Back To Top
Search