Skip to content

Final d’any, moment de fer balanç

Demanam a diverses ciutadanes de Manacor el millor i el pitjor del 2021 i també un desig per al 2022.

Maria Antònia Sansó, PP

El millor i el pitjor del 2021

A nivell polític municipal, el millor per jo és, una vegada més, la força, empenta i coratge dels nostres empresaris, autònoms i treballadors per seguir remant malgrat la costa amunt de la crisi per la COVID-19. El pitjor, indubtablement, és el Pla General que ens empobrirà.

Un desig per al 2022

Igualment, a nivell polític municipal, per al 2022 desig una bona gestió dels diners públics i no un dispensi innecessari. Tot perquè els manacorins puguin, per fi, gaudir d’una merescuda abaixada d’imposts i veure reconegut el seu esforç econòmic dels darrers anys.

Antònia Llodrà, AiPC

El millor i el pitjor del 2021

El millor, encara que sigui difícil trobar alguna cosa, podria pensar que ha estat el petit raig d’esperança que ens ha duit la vacuna. Alguns moments que hem tengut durant l’any en què hem començat a pensar amb una mica de recuperació.A nivell municipal podríem dir que l’aprovació del PGOU, ha estat una cosa bona. Encara que a ningú no ens acabi d’agradar, sabíem que era el que s’havia de fer, per això la responsabilitat va imperar, tant a l’hora de fer-hi feina (quan estàvem al Govern), com a la votació (quan hem estat a l’oposició).
El pitjor… crec que podríem dir moltes coses. El sentiment d’impotència i ràbia que tenim davant aquest virus que pareix que no acaba mai. Hem entrat de ple en una sisena onada i tornam a tenir als sanitaris saturats, falta de tests…
A nivell municipal, el pitjor potser ha estat la sensació de deixadesa cap al nostre poble. La gent t’atura per dir que mai no havia estat tan malament com ara. Està brut, els carrers tornen a tenir clots, els tudons tenen les voravies ben decorades, la decoració nadalenca ha estat a l’oficina municipal fins que els veïns que l’han feta, s’han queixat… i a més ara, tenim 3 pins manco, per falta de planejament, una cosa que a simple vista és lògica.

Un desig per al 2022

Que no hàgim de tornar a combatre una altra onada d’aquesta COVID, que ens té a tots una mica espantats i sigui l’any de la recuperació en general. A nivell de poble… El referèndum per a la independència.

Miquel Oliver, batle de Manacor

El millor i el pitjor del 2021

En l’àmbit mundial diria que el millor seria l’èxit de la ciència en trobar un vaccí que ha suposat la reducció de la mortalitat causada per la covid-19, de manera molt significativa. També destacaria el canvi de percepció envers el comerç local i de proximitat que s’ha experimentat en el qual la gent valora molt més el que tenim a prop. El pitjor és que encara hi ha gent que qüestiona o nega la violència de gènere, el canvi climàtic, la pandèmia, els avanços de la ciència. Aquest pensament radica en una visió tremendament individualista, tot i que aquesta crisi sanitària ha posat en relleu que necessitam viure en societat, ja que ens necessitam un dels altres.

Un desig per al 2022

Poder iniciar un retorn a la vida social d’abans de la pandèmia, però no per tornar al ritme vertiginós que dúiem, sinó al que és realment l’essència; i poder construir un municipi que pensi en els futurs ciutadans, que ara són els infants. Deixar els individualismes per afrontar els problemes des de la visió de poble.

Catalina Riera, PI

El millor i el pitjor del 2021

Sense dubte les vacunes de la COVID que han ajudat a pal·liar tota aquesta situació perquè, encara que els hi hagi moltes persones infectades, són moltes manco les que tenen símptomes greus.
A nivell més local, el fet que el govern estatal hagi permès, a la fi, que els ajuntaments puguin gastar els doblers estalviats els darrers anys i que en el cas de Manacor són prop de 40 milions d’euros. Això vol dir poder fer inversions importants com potabilitzadora d’aigua, reformes de places, carrers, parcs infantils… D’altra banda, el pitjor d’enguany són les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la COVID.

Un desig per al 2022

Que puguem tornar a la normalitat absoluta en tots els sentits. I salut per a tothom.

Bel Riera, historiadora de l’art i bibliotecària

El millor i el pitjor del 2021

El millor: els amics de veritat. El pitjor: la pipída maleïda.

Un desig per al 2022

“Salud, dinero y amor”, com diu la cançó! I molt de sentit comú i sentit de l’humor!

 

 

Catalina Julve, artista

El millor i el pitjor del 2021

El millor per jo ha estat poder-me vacunar. Tenir aquesta possibilitat. El pitjor, la pèrdua de llibertat i l’ascens de l’extrema dreta.

Un desig per al 2022

El meu desig per l’any vinent és poder fer una exposició individual abans que acabi el 2022 i tornar a una normalitat més coherent amb els moments que vivim.

 

Lourdes Melis, doctora en història

El millor i el pitjor del 2021

El millor del 2021 ha estat acabar el meu doctorat. El pitjor, les conseqüències de la pandèmia provocada per la Covid.

Un desig per al 2022

Més investigació per aconseguir controlar la pandèmia i poder fer vida “normal”.

 

Rafel Perelló, investigador

El millor i el pitjor del 2021

El pitjor: que la Covid segueixi entre nosaltres. El millor: viure enrevoltat de bona gent.

Un desig per al 2022

Que s’incrementi el número de persones que parlin mallorquí o català de Mallorca.

Back To Top
Search