skip to Main Content

“Ha estat un any xerecó en comparació a altres anys”

Una de les alternatives d’allotjament turístic als grans complexos hotelers de Mallorca són les cases de lloguer vacacional. Ara bé, al contrari del que podria semblar, la temporada turística no ha estat del tot bona per als propietaris d’aquests immobles. Llorenç Frau, que gestiona dos habitatges destinats al turisme, assegura que “enguany, el que ha anat a l’alça, han estat els paquets de 200 euros per una setmana amb vol, hotel i tot inclòs” i no el lloguer de cases.

Frau afirma que als anys bons, aquells en què tenen una ocupació que frega el 100%, tenen els habitatges llogats entre 150 i 180 dies l’estiu. Aquest 2022, però, la mitjana d’ocupació se situa en el 65% i això es tradueix en un centenar de dies amb les cases plenes. Així, que es permet constatar que “ha estat un any xerecó en comparació a altres anys”.

“Tots coincidim amb el mateix”, explica. I és que els propietaris i propietàries de cases destinades al lloguer vacacional han vist una allau “d’anul·lacions de darrera hora, buits que no s’han omplit i que la temporada acaba massa prest”, afirma Frau. De fet, en el seu cas, deixarà de llogar-les a mitjan setembre.

Així i tot, no tenen bones perspectives de cara a l’any que ve “amb les notícies que ens arriben”, observa. “Si podem tornar a fer un any com el d’enguany, facturant un 65%, ens podrem donar per satisfets”, lamenta Frau.

Back To Top
Search