Skip to content

Hermana Furia i Tots Sants, plats forts del concert de Fires i Festes de Renou Col·lectiu

El concert tendrà lloc dia 1r de juny a la plaça Ramon Llull a partir de les 19 h i hi actuaran els madrilenys Hermana Furia; Tots Sants amb les veus de Sara Gil, Mateu Vidal i Ilde Muñoz; Disnomia; Dizzel; i Talaiot.

Renou Col·lectiu organitza, com fa una bona partida d’anys, un gran concert a les Fires i Festes. Enguany han decidit confeccionar un cartell amb molts de conjunts locals i contundents, amb una cirereta venguda des de Madrid, Hermana Furia. “Feia un parell d’anys que els encalçàvem i finalment enguany sí que els hem pogut dur”, ens comenta Abel Peset, membre del Col·lectiu. Sara Gil, també membre de l’associació, destaca que “vàrem voler programar aquest grup perquè ens agrada molt, és potent, i té una frontwoman espectacular, cosa que sovint és mala de trobar”. Aposten, doncs, per visibilitzar el paper de les dones en els concerts de música rock.
Però per a molts manacorins i manacorines, el plat fort del vespre serà la reaparició de Tots Sants, amb una formació integrada pels membres clàssics (Jaume Estelrich, Àlex Vadell, Marcos Gil i Joan Gelabert “Fil”) i tres veus (Mateu Vidal, Ilde Muñoz i la mateixa Sara Gil). Ben segur que serà un moment memorable.
Els altres grups que hi actuaran són Disnòmia, un grup format en plena pandèmia que presentarà el seu primer EP, “KWT” (2023); Dizzel, un conjunt de hard rock palmesà amb influències del rock dels 80 i els 90; i Talaiot, grup de metal amb lletres sobre la història de Mallorca liderat per Bernat Parera, gerent dels locals d’assaig Can Sant.
Els plans de l’associació, segons comenta Peset, “són continuar organitzant els dos concerts que feim cada any, el de Fires i Festes i el de la platja de Portocristo”. “Quan acabam de muntar-ne un, ja ens hem de posar amb l’altre”, explica. Sara Gil afegeix que “darrerament hem volgut ajudar amb certes coses, com dur la barra o coorganitzar concerts amb associacions afins a nosaltres com Manafoc o Neura. És molt important, per a Renou Col·lectiu, teixir xarxa amb altres persones que promouen la cultura dins Manacor”.
No s’ha d’oblidar, tampoc, el vessant reivindicatiu que sempre ha tengut aquest Col·lectiu. Una de les seves reivindicacions històriques és que “Manacor necessita una sala polivalent per a organitzar esdeveniments culturals, que sigui pública, i que pugui acollir projectes i esdeveniments que ara mateix no tenen cabuda dins els equipaments municipals”, comenten. Lamenten, també, que “sempre que s’acosten eleccions, tots els partits ens prometen que tenen inclòs dins el programa aquesta acció, però al final, no s’arriba a concretar”. Vejam si, a la fi, l’Administració posa fil a l’agulla!

Back To Top
Search