skip to Main Content

La Colcada dels Reis d’Orient clou les festes de Nadal

L’Ajuntament de Manacor assegura que “els infants del municipi poden estar tranquils, perquè tan si plou com si no plou, els Reis ens han informat que arribaran puntuals a la seva cita anual”.

El passat divendres 29 de desembre, la il·lusió i l’esperança van envair la plaça del Convent, perquè els patges reials hi van fer l’aturada de rigor per recollir les cartes escrites pels infants del poble. Amb un aspecte ben peculiar i els saquets plens de sobres, els emissaris van transmetre l’emoció per l’arribada dels Reis, ben imminent: tots els ulls estan posats en la nit màgica del 5 de gener, quan Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Manacor per fer repartir els regals entre els infants que hagin fet bondat. I als que no… potser rebran una saca plena de carbó ben negre!
En qualsevol cas, després de l’espectacularitat de les darreres colcades i de l’aportació de noves carrosses i personatges, totes les famílies esperen amb il·lusió renovada l’arribada de Ses Majestats, que poliubiqües com són, tenen prevists diferents horaris i localitzacions per fer acte de presència i encetar després els seus recorreguts per les cases de tots els infants.
Però… quan i per on passaran, Ses Majestats, dins aquest municipi nostre? Idò l’itinerari de Manacor és a partir de les 18 h de divendres i comença a l’avinguda del Parc, segueix per l’avinguda de Baix des Cós, pel carrer de Capdepera, pel passeig d’Antoni Maura, pel carrer de l’Amargura i arriba fins a l’església dels Dolors. A Porto Cristo, a partir de les 19 h arribaran a la platja, colcaran pel carrer de Sant Lluís, pel carrer del Port, pel carrer de Sant Simó i arribaran església del Carme. A s’Illot, sortiran del Centre Cívic a partir de les 18 h, seguiran pel carrer de la Lissa, per avinguda dels Pins, pel camí de la Mar, pel carrer del Gira-sol, pel carrer del Vell Marí i arribaran a la plaça del Llop. A Son Macià, arribaran a les 19 h a l’Església, ja amb els regals a punt per repartir als infants del llogaret. I a Cala Murada arribaran, també, a les 18.30 h, a l’Església, on repartiran els regals entre els calamuraders, després de passar pel betlem situat devora el restaurant Creole.
No hi ha dubte que aquest és el dia més esperat de l’any per molts d’infants, encara fins i tot part damunt el dissabte de Nadal amb l’arribada del Pare Noel, que no ve mai tan carregat com els tres reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar, tot el els feixucs carregaments d’or, encens i mirra, encara tenen espai en la seva comitiva per dur regals a tots els infants del món que hagin fet bonda. I qui no ho vol creure, que ho vagi a cercar, que ben segur que ho trobarà…

Back To Top
Search