skip to Main Content

La custòdia del puig de Santa Llúcia per part de l’IES Manacor

Cristina Llull Darder – Professora de biologia i geologia i coordinadora de medi ambient de l’IES Manacor

L’Associació Cultural Sant Domingo i alumnes de l’IES Manacor posen en marxa un projecte de custòdia del puig de Santa Llúcia, zona en la qual està ubicada l’ermita de la Verge del Rosari. Segons els mateixos alumnes de 2n de batxillerat de Ciències de la Terra i els alumnes de 1r ESO de Cooperació i Serveis a la Comunitat consideren que és una de les poques zones forestals prop de la ciutat de Manacor que està malauradament bastant abandonada i que seria molt interessant poder recuperar-la perquè els ciutadans la puguin gaudir, sempre de forma responsable amb la natura.
Aquest projecte de custòdia del puig de Santa Llúcia té un eix vertebrador. Aquest eix consisteix a apropar, descobrir i cuidar el patrimoni i el paisatge de la zona de l’ermita a l’alumnat de l’IES Manacor com a les seves famílies. Per aconseguir-ho, s’han elaborat un pla d’actuacions com seria netejar la zona forestal de fems, eliminar enderrocs, arreglar les parets del camí, preparar activitats esportives i acadèmiques , entre moltes altres.
Per això, durant el mes de desembre els alumnes de 1r ESO de l’IES Manacor han anat desenvolupant activitats de neteja del puig de Santa Llúcia, sent aquesta l’activitat més urgent vegent la quantitat de fems acumulats a la zona forestal.
Els alumnes participaren de forma molt activa i col·laborativa en la recollida d’aquests fems. Moltes gràcies!

Back To Top
Search