skip to Main Content

La deixalleria mòbil regularitza la seva presència setmanal a tots els nuclis i impulsa la recollida d’oli mineral i vegetal

Fins ara la deixalleria mòbil de l’Ajuntament de Manacor alternava la seva presència en matins i horabaixes en cicles quinzenals. El departament de Medi Ambient ha detectat, però, que aquesta calendarització podia embullar els ciutadans. És per això que a partir d’ara la deixalleria compareixeràde dilluns a dissabte i de 10h a 13h i de 15h a 18 en dotze emplaçaments diferents del municipi, atenent, a més, els nuclis de Cala Murada, Manacor, Cales de Mallorca, Porto Cristo, Cala Anguila, Son Macià i s’Illot.

Es tracta, segons explicà el delegat Sebastià Llodrà a l’acte de presentació del canvi a la plaça de Son Macià, “d’un recurs de proximitat màxima” , gràcies al qual els ciutadans poden dur, a peu de carrer residus que “resultarien perillosos si anassin al rebuig”. Així, un teclat d’un ordinador, un eixugador de cabells, una sandvitxera, bateries, piles, pintura, bombetes, fluorescents o ferralleria diversa com ara claus, perns o residus de llanterneria poden ser objectes que es podran deixar a la deixalleria mòbil.

Durant aquest acte de presentació, però, la delegació de Medi Ambient també volia presentar uns embuts que podran ser afegits a barrals o botelles per dipositar-hi l’oli vegetal o mineral que haguem de tirar. És una manera, digué Llodrà, que comparegué a la presentació acompanyat de l’assessor tècnic del departament Antoni Febrer, “de fer visble aquesta intenció que tenim d’intensificar la recollida d’oli, que tan perjudiciaal és per a les depuradores. Volem evitar que l’oli es tiri a la pica d’escurar o al rebuig. Perquè ens entenguem, l’oli és per a les depuradores i per als nostres camions de recollida com el colesterol per a la nostra sang”.

Amb la incorporació d’aquests embuts es pretén, així, que els ciutadans puguin dur l’oli a la deixalleria mòbil, que recollirà els envasos plens d’aquest residu, i una vegada al punt verd un operari els buidarà en un dipòsit i llençarà l’envàs al contenidor groc.

Back To Top
Search