skip to Main Content

“Sempre anam a guanyar, però sense prepotència”

Els professors del Club Dojo Muratore, Llorenç Gayà (Artà, 1990) i Joana Maria Puigserver (Manacor, 1976) són campions d’Europa de Kodokan Goshin Jutsu. Expliquen com han preparat el seu kata, com han afrontat la competició en temps de pandèmia i els reptes de futur.

Què és el Kodokan Goshin Jutsu?
Llorenç Gayà: És una competició on es fan sempre les mateixes tècniques i el jurat decideix qui ho ha fet millor. Són tècniques de defensa personal moderna i són 21 en total. I hi ha tècniques que van des de la defensa, que és quan l’altre ens ve a colpejar, fins a atacs amb ganivet i defensa amb pal i pistola. És una demostració. Nosaltres ara ja fa 6 anys que competim plegats.

Com es decideix qui guanya?
LL: Hi ha uns criteris, però depèn de la interpretació del jurat. S’avalua que el ritme sigui constant, que sigui real, que es notin els desequilibris i que els cops estiguin ben dirigits. Les defenses han de ser contundents, però sense massa força. També es mira que no caiguin les armes.

Fa poc vàreu guanyar el campionat d’Europa de Judo-Kata. Com ha estat la competició?
Joana Maria Puigserver: Sempre és difícil i totes les competicions tenen aquell factor de nervis i tensió. I per mor de la pandèmia, la participació no era com la d’altres anys.

Esperàveu guanyar?
JMP: Sempre hi anam per guanyar, però sense prepotència. No feim, “farem primers”. Però quan entrenam, ho feim amb les ganes de pujar al pòdium.

L’any que ve, vos hi tornareu a presentar?
LLG: Si no hi ha res de nou, sí. Primer hem d’anar al campionat autonòmic i després al nacional, al qual hem de quedar entre els 4 primers.

En haver-hi contacte directe amb la parella, com vos heu adaptat a la situació sanitària?
LLG: Hem hagut d’entrenar sense mascareta. Només a la competició la podíem treure. Tampoc podíem tenir contacte amb més gent.

Quin balanç feis de la temporada?
JMP: Tenint en compte els impediments que hem tengut i que no hem sabut mai si hi hauria competició o no, hem estat entrenant. És un balanç positiu. Hem fet el que hem pogut.
LLG: El principal objectiu era tornar a arrencar, tornar a agafar sensacions. Era important competir a un campionat important i l’objectiu està complit. El nostre kata ha estat més o menys el mateix. L’hem mantingut i entrenat.

Com preparau les pròximes competicions?
JMP: Encara no donam aquesta temporada per tancada. Esperam que dins el darrer trimestre hi hagi qualque copa nacional i estam a l’espera de si ens seleccionen pel campionat del món.

A Manacor hi ha bon present i futur?
LLG: Hem tengut la sort que els nostres professors competissin a Espanya. Ens han pogut ajudar tècnicament tant Ponç Gelabert com Guillem Puigserver. Després hi ha diverses parelles que competeixen i intentam que els més joves vagin agafant força. Tenim resultats en l’àmbit autonòmic i nacional.

Back To Top
Search