Skip to content

“La gent que vulgui col·laborar ho farà bé”

Ens posam en contacte amb diferents veïnats i restauradors de Manacor i Portocristo per conèixer com s’adapten al nou sistema de recollida de residus

Aprofitant que fa poc més d’una setmana de la implantació del servei de recollida porta a porta, ens hem posat en contacte amb diferents veïnats i amb dos restauradors de Manacor i Portocristo. Els hem demanat que responguin tres preguntes per poder conèixer la seva opinió:
1. Com t’afecta l’ampliació del porta a porta?
2. Fa només una setmana que està en funcionament, però quina valoració en fas? Has notat grans canvis?
3. Per què creus que des de l’àrea de Medi Ambient s’aposta per aquest sistema de recollida?

Catalina Fullana (Sa Font): “Encara esper que em diguin el dia que l’he de treure”
1. El servei de recollida porta a porta és un desastre.
2. Jo només vaig demanar un contenidor de plàstic i encara esper que em diguin el dia que l’he de treure o si ja el puc començar a treure. A mi ningú m’ha dit res, encara estic esperant que em diguin: “a partir d’aquesta setmana, aquest contenidor ja el pots començar a treure al carrer”. D’informació, n’hi ha molt poca. No estic massa d’acord amb tot això.
3. Entenc que ho han fet des de Medi Ambient per reciclar més, però els contenidors estan plens de fems ben igual.

Mateu Fuster (Ses Golondrines): “Me pareix molt bé mentre la gent ho faci bé”
1. Crec que la restauració en general s’ho agafarà amb bons ulls; jo m’ho estim més. El meu carrer feia una pudor, que en molta part era del mateix peix que tirava jo. N’Antònia, de fet, em va dur un contenidor per a mi, i jo me’n cuidava. No pots tenir peix dos dies dins un contenidor. Amb el plàstic el mateix; abans el tiràvem tot i ara el recolliran. Està beníssim. Duu un poc més de feina, però no passa res.
2. A mi em pareix molt bé això del porta a porta, l’únic problema és que hi ha gent molt salvatge que no ho acaba de fer bé i deixa les bosses on vol. És la gent, però, que no ho fa bé, ni l’empresa ni l’Ajuntament. Al meu barri, en particular, es fa més o manco bé, però a altres llocs veus una quantitat de gent que deixa les bosses de manera incivilitzada. És la gent, però, que ha d’aprendre a fer-ho bé. Al meu carrer, al carrer de Bordils, abans era un desastre i sempre dic que em pareix molt bé això del porta a porta, mentre la gent ho faci bé. L’únic problema és la gent que tira la brossa davant ca teva, però això sempre ha estat així, la gent que vulgui col·laborar ho farà bé i la que no ho farà malament.
3. La idea és bona, sobretot per al reciclatge del plàstic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joan Carles Sagrera: “Manacor era un poble pràctic i còmode i aquests darrers anys, deixa molt a desitjar”
1. A la nostra zona, fa temps que la tenim implantada i no ha estat cap canvi significatiu per nosaltres, ja que de fa molt de temps sempre hem intentat, en mesura del possible, el reciclatge. Simplement és un tema d’organització.
2. Com he comentat abans, a la zona on vivim nos­altres ja fa estona que tenim aquest sistema i per nos­altres l’únic canvi que hem notat és el tema d’haver de seguir el calendari de reciclatge.
3. Pens que no han sabut gestionar les àrees d’aportació. Durant la darrera legislatura han fet polítiques de propaganda pedagògica que no han donat resultat i s’han limitat a llevar-les en lloc de fer que funcionin. La conseqüència d’aquesta gestió és que Manacor segueix estant brut i els ciutadans ho patim; que Manacor era un poble pràctic i còmode i aquests darrers anys, deixa molt a desitjar.

Núria Gomila: “Facilita bastant el reciclatge i contràriament al que pensava, no acumul residus a casa”
1. Sí, fa una setmana que la meva zona s’ha inclòs en la recollida porta a porta i en lloc de desplaçar-me als contenidors, només he de deixar els fems al portal de casa.
2. La valoració és molt positiva, de fet em facilita bastant el reciclatge i contràriament al que pensava, no acumul residus a casa. Crec que el calendari està molt ben pensat i repartit.
3. Crec que han comprovat que aquest sistema funciona i serveix per millorar la taxa de reciclatge.

Maria Antònia Llodrà: “Trob que el sistema no pot ser més senzill”
1. Fins ara teníem el sistema tradicional dels contenidors. Ara seguim fent la separació i cada dia baixam la bossa que toca. Trob que el sistema no pot ser més senzill.
2. És ver que fa molt poc i ara encara hi ha poca gent a la zona, però de moment la valoració és molt positiva. El canvi de no tenir la zona dels contenidors sempre feta un desastre a veure la zona neta és molt gros. Només hi ha algú que no ha entès el sistema i en comptes de deixar la bossa al seu portal, la deixa devora una paperera, però a part d’aquest cas, ho fèiem molt bé!
3. Supòs que és perquè han vist que ha funcionat a altres zones i que és la millor manera de disminuir la quantitat de fems que enviam a incinerar.

Mateu Vidal: “S’ha de fer veure a la gent que, entre tots, el poble pot estar més net i pot esser més sostenible que mai”
1. A nosaltres ens pareix perfecte. Et donen el servei de poder treure amb un ordre els fems i a més et donen la facilitat de poder reciclar sense problemàtica.
2. ⁠El canvi més gros crec que és que els contenidors, per aquesta zona, sempre estaven plens. El barri ha guanyat molt en neteja i en imatge; a més, només has de respectar l’ordre de reciclatge.
3. ⁠És un sistema que té potencial, però s’ha de fer feina per arribar a tothom i dur a terme una bona infraestructura per evitar problemes de recollida. S’ha de fer veure a la gent que, entre tots, el poble pot estar més net i pot esser més sostenible que mai.

 

Back To Top
Search