skip to Main Content

“La gent s’hi interessa, però en veure el preu es fan enrere”

Sion Mas és el director comercial del concessionari Cormotor a Manacor, que du les marques Opel i Citroën.

“Opel va més avançat que Citroën en la incorporació del cotxe elèctric”, diu. Ara mateix, Opel ofereix “el Corsa en model elèctric, que a més té una autonomia de 330 quilòmetres”. També s’ofereixen el Grandland híbrid i la furgoneta Vivaro híbrida, a banda de la Combo íntegrament elèctrica que està a punt d’arribar. Per al 2022, Sion Mas anuncia que “de cada cotxe d’Opel hi haurà una versió elèctrica”.

Pel que fa al Citroën, ara estan en condicions d’oferir el C4 i està a punt de sortir la furgoneta Berlingo.

Certament, un dels grans inconvenients d’aquests vehicles és el preu. “Surten un 70 per cent més cars que un model de combsutió, i segons quins models poden arribar a costar el doble, tot i que amb les ajudes la diferència pot arribar a quedar només en un vint per cent”.

El director de Cormotor explica que “la gent demana per l’elèctric perquè la publicitat que se’n fa és important i s’avisa que hi ha moltes ajudes, però la realitat és una altra. El client ha de pagar i demanar les ajudes després, perquè ara els concessionaris no podem avançar aquests ajuts”.

Sion Mas reconeix que, de cotxes elèctrics, “amb Citroën no n0he venut cap”. En canvi amb Opel sí que diu que hi ha prop de deu unitats matriculades dins la comarca i es mostra satisfet que “aquesta setmana hem venut tres furgonetes elèctriques per a associacions”.

Per a Mas, un altre handicap dels vehicles elèctrics, “independentment del preu, és la falta de punts de càrrega, i també que Manacor encara és un dels quatre pobles de Mallorca on els cotxes elèctrics han de pagar ORA”.

Back To Top
Search