Skip to content

“La majoria de cançons d’aquest disc han sorgit d’experiències personals relacionades amb l’amor”

Jaume Forteza (Manacor, 1999), més conegut com a Plan-ET, és un dels músics i productors revelació de l’escena urbana catalana. L’entrevistam perquè ens parli del seu segon llarga durada, Amor blindat, un cicle de cançons sobre les relacions personals.

Foto: Joan Mateu Parra

Acabes de treure el segon disc, com ha estat la rebuda?
Molt bé, la veritat. Millor impossible. A més, vàrem fer una ‘listening party’, una petita presentació i escolta del disc, a l’Espai Mallorca de Barcelona i va venir bastanta gent.

Avui en dia sembla que el format de disc ha caigut en desús, els artistes aposten per treure cançons soltes. Per què has decidit treure’n un, tu?
El que ha passat és que tenia una sèrie de cançons parescudes i, com que ja feia més d’un any que s’anaven acumulant, vaig decidir fer un àlbum curt, de 9 cançons, que tampoc és una locura! També he procurat que el disc tengués un ordre lògic de principi a fi. No me feia ganes treure-les d’una en una.

El disc va sortir dia 14 de febrer, Sant Valentí, dia dels enamorats. I, clarament, l’amor és el fil conductor d’aquest cicle de cançons. Ha estat deliberat o ha sorgit així?
Ha vengut així, deu haver sorgit de les experiències amb l’amor i les relacions que he tengut aquest darrer any. La majoria cançons xerren de situacions reals i concretes i d’altres, com “Besito”, que obri el disc, tracta de somniar amb una persona i del que t’agradaria fer amb ella. Però normalment tot sorgeix de vivències personals.

I on el presentaràs?
He de fer una presentació a Manacor, a Can Lliro, dissabte dia 9 de març. I també estam mirant de tancar alguna data a Barcelona, però encara no està confirmat.

Vius i estudies a Barcelona, on s’està creant una escena urbana vibrant que ha cridat l’atenció de públic i crítica. Com ho vius?
De moment estic estudiant, me queda acabar les pràctiques i el Treball de Final de Grau d’una carrera que és relativament nova, la modalitat de Producció Musical a l’ENTI, l’Escola de Noves Tecnologies, que està vinculada a la Universitat de Barcelona. I faig produccions i col·laboracions amb altres artistes quan m’ho demanen.

I tens altres projectes en marxa?
M’agradaria començar a fer feina com a DJ. M’han proposat de fer un ‘bolo’ al pub Es Fixo, a Maria de la Salut, i també alguna altra vegada ho he fet, com per exemple al Correbars, i he passat gust. I meam si durant l’estiu m’arriben més coses com a DJ.

Back To Top
Search