Skip to content

L’Ajuntament apujarà el sou als i les auxiliars de clínica i treballadors familiars

Els terrenys per ampliar l’aparcament de l’Hospital i construir el nou centre de salut s’han de cedir a l’IB Salut i no a la Conselleria de Salut

L’Ajuntament de Manacor adequarà les retribucions de les persones que fan feina com a treballadores familiars i auxiliars de clínica. Així ho han decidit els grups municipals a la darrera sessió plenària. Una proposta que ha estat aprovada per unanimitat i que el delegat de Recursos Humans, Joan Gaià, ha lamentat haver-la duit “tres anys tard”.

I és que en aquests moments, aquest col·lectiu cobra menys del que els pertoca. De fet, Gaià ha explicat que “comparat amb els peons que hi ha a esports, brigada i teatre, tenien una retribució econòmica inferior encara que per accedir al seu lloc de feina tenen una capacitació superior; els peons són AP i les auxiliars de clínica i treballadores familiars són C2”. “Ja diuen que val més tard que mai, us convid a corregir això i que aquestes coses no tornin a passar”, ha afegit.

A més a més, el delegat de Recursos Humans ha reconegut que “hauria de ser una disculpa presentar la iniciativa la setmana del 8 de març”. Una proposta que ha rebut el suport de la resta de regidors i regidores.

També es va aprovar per unanimitat i de manera definitiva el Reglament d’ús de les deixalleries municipals del terme municipal de Manacor.

Escorxador municipal

Arran de la pregunta feta per Cati Riera d’El Pi sobre la situació actual de l’escorxador, el qual va tancar ara fa quatre anys per problemes a les instal·lacions, la presidenta de la SAM, Cristina Capó, va explicar que en aquests moments estan esmenant les deficiències que tenien el projecte.

Així que Capó confia que dins aquest mandat s’hagi licitat l’obra i “que l’any que ve estiguin acabades i es pugui posar en marxa l’escorxador”..

Cessió de terrenys

Al llarg de les darreres sessions plenàries, es va acordar cedir diferents terrenys a la Conselleria de Salut i Consum per tal de construir un nou centre sanitari a la zona de na Camel·la i per poder ampliar l’aparcament de l’Hospital de Manacor. Una cessió que de cada vegada està més a prop. Ara bé, en el moment de fer la darrera passa s’han trobat amb un entrebanc i per solucionar-ho hi han hagut d’introduir dues mocions d’urgència.

Tal com ha explicat la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, “es tracta d’una errada material molt senzilla”. Resulta que els terrenys no s’han de cedir al Govern de les Illes Balears, sinó que a l’IB Salut “per una qüestió patrimonial que tenen repartida”.
Unes mocions que també varen ser aprovades per unanimitat. Això sí, amb les súpliques dels altres grups municipals de què estiguin pendents del que fan des del servei de salut perquè consideren que és una qüestió urgent.

Back To Top
Search