Skip to content

L’Ajuntament oferirà 660 places públiques d’escola d’estiu

El procés de selecció de monitors, directors i coordinadors estarà obert fins al 31 de març i es preveu que necessitaran cobrir un total de 45 places repartides per tots els nuclis de Manacor.

L’Ajuntament de Manacor oferirà el servei d’escola d’estiu a tots els nuclis amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar, impulsar la inclusió social i fomentar el desenvolupament tant personal com social dels infants que tenen entre 3 i 12 anys. Així ho han anunciat en roda de premsa el batle Miquel Oliver; el delegat d’Educació, Mateu Marcè; i la tècnica municipal d’Educació, Annaliesse Martí.

Durant tot l’estiu, hi haurà 660 places que quedaran repartides entre sis centres. A Manacor s’impartirà al CEIPIEMM Simó Ballester i a l’EI Sa Graduada i a cada escola s’oferiran 100 places durant el mes de juliol i 80 durant l’agost. Així mateix, al CEIP Ses Comes de Porto Cristo hi haurà disponibles 80 places al juliol i 60 a l’agost; al CEIP Talaiot de S’Illot se n’oferiran 50 al juliol i 40 a l’agost; a Cales de Mallorca es farà a l’antiga guarderia i hi haurà 40 places disponibles al juliol i 20 a l’agost; i al CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià hi haurà 20 places al juliol. L’horari d’aquestes seran de 9.00 h a 14.00 h amb la possibilitat d’optar al servei d’escoleta matinera i el servei de carmanyola.

Tot i això, Marcè ha explicat que les fan en aquells centres on no hi ha oferta de lleure durant els mesos d’estiu i ha reiterat que l’Ajuntament no pot fer front a tota la demanda que hi ha al municipi. Per això, han fet una crida a les associacions de famílies i empreses privades perquè continuïn oferint les escoles d’estiu.

“Des de 2019 hem fet passes per municipalitzar el servei i arribam a l’estiu de 2023 amb els deures fets”, ha afirmat el batle després de recordar que ja havien encomanat la gestió a Son Macià i a Cales fa quatre anys.

Borsí de treball

S’ha obert un borsí per dotar el servei de personal, el qual estarà obert fins al 31 de març. S’ofereixen 45 contractes a jornada completa. Cerquen 38 persones amb el títol de monitores de temps lliure, sis amb el de directores de temps lliure i una persona perquè assumeixi el càrrec de coordinadora. Han de disposar del B2 de català.

El borsí també contemplen la possibilitat que qualque infant pugui requerir una atenció específica i és per això que hi haurà monitors de suport en cas sigui necessari.

Entre les seves tasques, es preveu l’escoleta matinera i el servei de carmanyola. Així com temps de planificació d’activitats i per si s’ha d’anar a comprar el material. Una manera, ha dit Oliver, “de dignificar la seva feina, els professionals han de tenir un sou digne, complir amb les expectatives i tenir una contractació adequada”.

Les inscripcions es fan a la seu electrònica de l’Ajuntament.

Un servei subvencionat

El consistori ha rebut una subvenció de més de 99.000 € de la Conselleria d’Afers Socials. Un fet que, tal com ha detallat Martí, “obliga a establir unes quotes màximes a pagar per les famílies”. De manera que, com a molt, pagaran 100 € mensuals. Ara bé, hi haurà dos preus més per facilitar l’accés al servei a tothom.

Així, que les que no arribin a un mínim d’ingressos econòmics hauran de pagar 75 € i les famílies prioritàries, que són aquelles que reuneixen els criteris establerts per la Llei de protecció de famílies, pagaran una quota de 50 €. Aquestes darreres tendran preferència de matriculació.

Back To Top
Search