Skip to content

L’anticatalanisme d’extrema dreta arriba a Manacor

Tretze persones armades amb pancartes escrites en cartolines blanques amb el lema “Gràcies batle” i una pancarta més grossa que deia “A Mallorca en bon mallorquí”, entraren a la sala de plens de l’Ajuntament durant la sessió ordinària d’anit passada. La intenció dels manifestants era la d’agrair al batle Pedro Rosselló l’ús continuat que fan de l’article salat tant ell com els regidors del Partit Popular i també els comunicats que fa aquest partit.

Ja en la seva primera intervenció, Joan Llodrà saludà els regidors i el públic assistent, sorprès que anit passada hi hagués també “gent de fora poble”. En algunes de les pancartes desplegades s’hi podia veure el logo de la gonellista i secessionista Fundació Jaume III. Dels membres assistents a la improvisada concentració, només un era manacorí, i entre ells s’hi reconeixien cares vinculades als moviments d’extrema dreta de Mallorca.

El batle Pedro Rosselló, en la primera intervenció al Ple després del desplegament de les pancartes per part del grupuscle anticatalanista, es va desmarcar de l’acció, tot i que es va mostrar respectuós amb la manifestació pública de qualsevol idea. “M’havien filtrat que això podria passar i vaig avisar que m’estimaria més que no fos així, però han vengut i són lliures de ser aquí”. Rosselló, a més, digué que “no ho apoiaria (sic) mai, hi ha debats més importants que aquest de si l’article salat o l’article literari”.

Joan Llodrà replicà que entre els membres del grup hi havia gent vinculada als moviments d’extrema dreta de Mallorca. I que tot i que “avui han actuat de forma pacífica, altres vegades no ha estat així”, i recordà que havia donat avís a la policia de la presència del grup. Llodrà a més, havia aprofitat per fer una fotografia dels manifestants i penjar-la a Facebook: “L’extrema dreta ocupa la sala de plens. I el batle encantat…”. Aviat arribà a Pedro Rosselló el comentari. El batle, visiblement molest, demanà una rectificació a Llodrà, el qual li respongué que ja la faria en arribar el moment. Avui dematí el regidor republicà ha penjat un nou post: “Quan l’extrema dreta et fa homenatges has de saber que: o alguna cosa fas malament o bé s’aprofiten de tu. Ahir l’extrema dreta actuà pacíficament, però no sempre és així. Irresponsabilitat del senyor batle, que n’estava assabentat prèviament, de no haver-ho posat en coneixement del delegat de Polícia. Reacció del batle? Matar el missatger i entrar en còlera pels meus escrits al facebook”.

El batle Pedro Rosselló acusà Llodrà i els membres de l’oposició de “llançar insinuacions per fer que la gent pensi determinades coses que no són. Diuen mentides i tergiversen la realitat. Això és la seva forma de fer”. I reconegué que “a nivell col·loquial faig servir l’article salat, i tenc tot el dret de fer-ho. Sí. Però no veurà cap escrit oficial signat per mi en article salat”. I insistí que “no tenc res a veure amb el que ha passat, no he demanat suport a ningú”.

Rosselló a més, insistí també en el post a Facebook de Llodrà: “Ha patinat perquè ha fet més via de la que toca i ara té un problema”. Llodrà replicà que “ha intentat fer d’Antoni Pastor i no li ha sortit bé. Ja matisaré tot el que ha passat”. El batle, nerviós, interrompé diverses vegades Llodrà, que respongué irònic: “Senyor batle, el portaveu del PP m’està interrompent”.

Back To Top
Search