Skip to content

L’Escola Municipal de Mallorquí ofereix més de vint cursos per aprendre i gaudir amb la llengua i la cultura popular

L’Escola Municipal de Mallorquí manté obertes les matrícules de tots els cursos, tallers i seminaris que ha organitzat per aquest curs “amb la il·lusió que la nostra oferta atregui tanta gent com el curs passat o encara més”, ha comentat la regidora d’Educació, Catalina Riera. I és que segons ha recordat Riera “durant el curs passat es matricularen 926 persones, uns 500 alumnes de primària passaren per l’escola a aprendre les danses dels indis, els cossiers o els moretons i centenars de persones acudiren a les diferents conferències sobre cultura popular que s’organitzen durant el curs”.

Enguany els cursos per aprendre català o per millorar-ne el nivell, els cursos de ball de bot o els d’història de Mallorca continuen essent la insígnia de l’Escola Municipal de Mallorquí.  Però “aquest curs s’ha fet un esforç per diversificar encara més el ventall de coses que es poden aprendre des de l’escola i també oferim un taller de lectura i comentari de textos per adults, un curs monogràfic sobre patrimoni musical o la possibilitat d’aprendre ball de bot en família”, ha explicat la directora de l’escola, Emma Terés durant la presentació de la nova oferta acadèmica de l’escola.

Els cursos

Com cada any, l’Escola organitza cursos de llengua catalana per a adults corresponents als nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA). Actualment està oberta la matrícula dels cursos corresponents al primer quatrimestre i tots s’ofereixen en modalitat presencial i tret dels nivells A2 i B1 en modalitats semipresencials. La literatura també serà present aquest curs a l’Escola de Mallorquí amb el taller de lectura, que combinarà l’exposició teòrica dels elements essencials de la narració  amb el comentari de diversos contes d’autors catalans i estrangers.

Pel que fa als cursos de ball de bot, s’ofereixen classes d’iniciació, de nivell intermedi i de perfeccionament. Enguany, a més es faran tallers específics de mateixes i s’ofereix la possibilitat d’iniciar-se al ball de bot en família que està destinat a infants i joves que volen aprendre ball de bot amb adults.

Fa dos anys s’iniciaren els cursos per donar a conèixer la història del poble mallorquí i interpretar i valorar el nostre patrimoni cultural i històric. A més també s’ofereixen cicles de conferències que es reconeixen com a crèdits de formació permanent del professorat no universitari. Amb tot els cursos monogràfics de cultura que organitza l’Escola Municipal de Mallorquí són gratuïts i oberts a qualsevol persona que vulgui assistir-hi. Això no obstant, aquelles persones que vulguin un certificat d’assistència s’hi han de matricular.

A més dels cursos, seminaris i cicles de conferencies, l’Escola Municipal de Mallorquí ofereix activitats per als escolars del municipi. “Comprendre per aprendre és un curs que té molt bona acollida i està destinat als escolars que tenen dificultats de comprensió lectora”, explicà la directora de l’escola. A més, “seguint el calendari festiu, els escolars de Manacor també coneixen les danses dels indis, els cossiers i els moretons una de les mostres més importants de la tradició i la cultura que ens identifica com a poble”, explicà la regidora Catalina Riera. “Només l’any passat mig miler d’alumnes passaren per aquests tallers”, afegí Riera. A més l’Escola també organitza el concurs sobre cultura, ciència I esports La Garangola, que està destinat als alumnes d’institut de tota la comarca.

Per acabar tan la regidora Catalina Riera com la directora de l’Escola, Emma Terés, donaren les gràcies “a tota la gent que forma part de l’Escola de Mallorquí perquè sense l’esforç que fan no seria possible mantenir una oferta tan ampla per a la ciutadania”,

Back To Top
Search