Skip to content

Les escoletes privades de 0 a 3 anys assumeixen la majoria d’infants de Manacor

La gratuïtat de quatre hores diàries a les escoletes de 0 a tres anys de titularitat municipal no ha fet davallar el nombre d’infants matriculats a les escoletes privades del municipi. “Tenim molta gent, les nostres famílies no se n’han anat. De fet, algunes varen tenir opcions de dur els fills a la pública, però hi han renunciat perquè aquí oferim horaris més adaptables”, explica la responsable de l’escoleta Titelles, Pilar Barceló.

Al centre per a infants zero a tres anys Cavall de cartró també noten aquesta realitat. “Algunes famílies que han obtingut plaça a les escoletes municipals s’han canviat. S’entén perfectament. És una despesa que moltes famílies voldrien estalviar-se. Però altres han vengut perquè els agrada com feim feina”, explica la directora d’aquest centre, Antònia Llodrà. Però la gratuïtat dels centres públics “no ha afectat el número d’alumnes que tenim, perquè molta gent que no ha entrat als centres municipals s’ha interessat per escoletes com la nostra”, afegeix la responsable de Cavall de cartró.

Cinc anys per a nous requisits
Tot i que “al municipi una escoleta privada de Porto Cristo ja és dins la xarxa que complementa les escoletes públiques municipals i una altra de Manacor està a punt d’entar-hi, la majoria dels centres no estan regulats”, explica la regidora d’Educació, Carme Gomila. L’Ajuntament ha reunit els responsables de les escoletes privades del municipi perquè l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha iniciat una regulació del sector. En cinc anys els centres que vulguin continuar oberts hauran d’acreditar-se com a centres assistencials per infants de zero a tres anys. I aquesta opció, la que ofereix la institució insular, suposa unes obligacions i unes obres d’adaptació més senzilles que les que demana la Conselleria d’Educació. Per això moltes escoletes de Manacor ja han iniciat el tràmit.

“Entrar a la xarxa complementària d’Educació significa complir amb uns requisits inassumibles. Cada infant ha de comptar amb 1’8 metres quadrats d’espai. No és possible per empreses familiars com les nostres, perquè significa cercar nous locals enormes o comprar cal veïnat”, lamenta la directora de l’escoleta Cavall de cartró, Antònia Llodrà. Malgrat tot, “hem millorat les nostres instal·lacions i hem fet tot el que està a les nostres mans perquè els infants i les famílies s’hi trobin bé”, afegeix Llodrà. En allò que sí que estan al dia la majoria dels centres privats de Manacor és en la formació dels professionals i en l’oferta pedagògica. “El Govern ens diu que no som centres educatius, però tots els nostres treballadors estan perfectament formats. Les famílies ho saben i ens ho reconeixen. Cuidam els seus infants amb la cura i la professionalitat que mereixen”, conclou la responsable de l’escoleta Titelles, Pilar Barceló.

Back To Top
Search