skip to Main Content

L’Hospital de Manacor a la fi podrà disposar d’un equip de ressonància magnètica

El Govern balear ha fet la primera passa perquè l’Hospital de Manacor pugui disposar d’un equip de ressonància magnètica: el Consell de Govern ha autoritzat la despesa per a la instal·lació, l’adequació d’espais i la posada en marxa d’aquest servei per una quantia màxima d’1.383.440,20 euros. Es dóna així resposta a una reiterada demanda del centre hospitalari del Llevant, que és l’únic que no disposa d’aquest servei.

L’Hospital de Manacor atén en l’actualitat una població estimada superior a les 140.000 persones, que pateixen els desavantatges de no disposar d’un equip de ressonància magnètica a Manacor, fet que obliga els pacients ambulatoris a desplaçar-se a l’Hospital Son Espases, i els pacients hospitalitzats a traslladar-se a l’Hospital d’Inca. A més, la manca d’aquest servei genera demores en la realització de les proves.
La Societat Espanyola de Radiologia Mèdica (SERAM) recomana que es disposi d’un equip de ressonància magnètica per cada 100.000 habitants. La ressonància magnètica és una valuosa eina de diagnosi que no utilitza radiacions i proporciona imatges clares de parts del cos que no es poden veure amb tanta claredat amb les radiografies o les ecografies.

Primera passa del Pla d’Ampliació
Amb la instal·lació d’aquest equip de ressonància magnètica s’encetarà la primera fase del Pla d’Ampliació i Reforma de l’Hospital de Manacor. El Pla preveu una inversió de 81 milions d’euros en quatre fases. Durant la primera fase, a més d’instal·lar-se el nou servei, es reformarà i s’ampliarà l’àrea d’urgències, que creixerà 561 metres quadrats.
El Pla Director de l’Hospital de Manacor suposarà doblar la superfície actual del centre hospitalari, que passarà dels 27.165 m² actuals a 50.495 m². Aquesta reforma permetrà adaptar el centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals. Cal tenir en compte que, des de la inauguració de l’Hospital, l’any 1997, el sector sanitari de Llevant ha experimentat un creixement de més de 30.000 habitants.

Back To Top
Search